Sorø Saints svedte tran for at beholde pokalen

I lørdags løb et monstrøst motionsarrangement af stablen i Sorø. Det er Sorø Saints sundhedsambassadører, som er ildsjælene bag arrangementet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klokken 10.00 blev den store ”Sved med Sorø Saints”-dag skudt i gang. Imens et stort hold cyklister skulle på en længere cykeltur, var pensionisterne på Slaglille Plejecenter også i fuld hopla. Her lavede beboerne på plejecenteret øvelser med bolde og skum-gummi-lignende rør.


Caja Hansen, der bor på plejecenteret, kunne næsten ikke styre sin boblende latter.


- Det er virkelig sjovt at være med i Kommunekampen, fik hun klukket frem før latteren igen tog over.


Alverdens aktiviteter


Og det er ikke kun de ældre og cykelrytterne, der knokler for Sorø Saints den her forårslørdag.


I fire timer i streg blev der rystet numser og svedt igennem til zumba. Derudover blev der danset linedans, lavet crossfit, spillet fodbold, gået, roet, cyklet og kastet med støvler.


Pokalen bliver


Alle aktiviteterne skulle få så mange Sorø-borgere ud af sofaerne. Alt sammen for at vinde tredje delkonkurrence, der netop går ud på at få samlet så mange som muligt til et stort éndags-arrangement.


- Mit håb til i dag er, at vi får lavet en så stor motionsdag, at pokalen bliver her. Den skal kun vandre her i vores kommune, siger sundhedsambassadør Lotte Krogh, som er en af ildsjælene bag dagen.


Kommunekamp på hjernen


Al den tid hun ikke har været på sit normale arbejde, har hun knoklet Sorø Saints og den store motionsdag.


- Inden jeg gik ud af døren, tog min mand mig i armen og spurgte : ”Har du Kommunekampen på hjernen?”, siger sundhedsambassadøren med et skævt smil.


Hun og de andre ambassadører vil ikke røbe, hvor mange deltagere, der har været med i dag, så de andre kommuner ikke får et forspring.


Men der er ingen tvivl om, at Lotte Krogh og de andre ambassadører er tilfredse med dagens forløb og de mange fremmødte.