Sorø Kommune får lov til at låne millioner af staten

Økonomi- og Indenrigsministeriet har givet grønt lys til, at Sorø Kommune kan låne 34 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sorø Kommune får mulighed for at låne i alt 34 millioner kroner af staten.

Det har Økonomi- og Indenrigsministeriet oplyst, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Det glæder mig meget, at Økonomi- og Indenrigsministeriet har lyttet til vores forespørgsel og vist forståelse for den vanskelige situation, vi er havnet i som følge af tilbagekøbet af gadebelysningen fra SEAS-NVE, siger borgmester Gert Jørgensen (K).

De 30 millioner kroner skal betales tilbage over de næste ti år, mens de resterende fire millioner kan lånes til ”udvikling af den borgernære velfærd i form af konkrete projekter”, lyder det fra kommunen.

Letter presset en smule

Kommunen oplyser samtidig, at lånemuligheden falder på et tørt sted.

- I det tekniske budget har vi på forhånd tilført midler for at følge med den demografiske udvikling i kommunen. I forhold til at løse den budgetmæssige udfordring, vi står overfor, så har vi som politikere især tre håndtag, vi kan dreje på, siger borgmesteren.

- Vi kan håbe på statslige tilskuds- og lånemuligheder. Vi kan udskyde planlagte anlægsopgaver, og vi kan prioritere i kommunens serviceniveau. Vi fik ikke andel i særtilskudspuljen, men derfor er det desto mere glædeligt, at vi nu får låneadgang på 30 millioner til likviditet. Det letter naturligvis presset på de øvrige håndtag en smule.

Sorø Kommunes budget er i øjeblikket i høring.