¨

Sorø Kommune dropper udbud

Foto: TV ØST

Kritik af Sorø Kommune, der beskyldes for at have spildt virksomheders tid og penge. Kommunen sendte en række opgaver i udbud, men endte med at udføre arbejdet selv.

Snerydning, græsslåning og andre vej- og parkopgaver i Sorø Kommune vil også i fremtiden blive udført af kommunen selv. Arbejdet var ellers sendt i udbud, så private virksomheder kunne byde på det, men kommunen valgte altså at droppe licitationen. Og det undrer virksomheden Arkil A/S, der blandt andet har afdelinger i Slagelse og Næstved.

 

- Det bliver lagt en bombe under måden at udlicitere på, mener Michael Stisen, der er divisionsdirektør i Arkil A/S.

Arkil valgte i sidste ende at springe fra og undlade at byde på opgaverne i Sorø Kommune, men har ligesom en række andre virksomheder brugt tid og penge på at forberede et bud.

- Der bliver brugt rigtig mange ressourcer på det, og så bliver det hele forkastet. Så må man bare konstatere, at her er en 7-8 danske virksomheder, som har smidt et stede mellem 50.000-100.000 væk til stort set ingenting, siger Michael Stisen.

Ifølge Sorø Kommune blev udbuddet droppet igen, fordi der ikke kom nogen bud under kommunens budget på ca. 80 mio kr. Men det beløb kendte virksomhederne ikke, da det ikke var nævnt i udbudsmaterialet.

- I prækvalifikationen skrev vi, at buddene skulle ligge mellem 80 og 100 mio., så det er ikke sådan, at vi ikke har meldt noget som helst ud. Men vi har selvfølgelig ikke sat et eksakt beløb. Så havde vi været bange for, der ville blive budt for højt. Vi havde ventet, at få bud betydeligt under det, vi bruger i dag. Men det fik vi ikke, understreger Linda Nielsen (SF), formand for Teknik og Miljøudvalget i Sorø Kommune.

Erhvervsorganisationen Dansk Byggeri er utilfreds med, at Sorø Kommune ikke gjorde det klart, hvilket budget de interesserede virksomheder kunne arbejde med.

- Kommunen skulle have spillet med åbne kort og sagt: "Vi har 80 mio. Hvad kan vi få for dem?" siger Lea Stentoft, kommunalpolitisk konsulent i Dansk Byggeri.

Michael Stisen fra Arkil A/S håber nu, at Kommunernes Landsforening går ind i sagen, så lignende sager episoder undgås i fremtiden.

01:52 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App