Sorø hjælper overvægtige børn

Med et nyetableret Trivselsteam sætter Sorø Kommune nu fokus på familier med børn, der lever med en overvægt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Sorø Kommune har valgt at sætte fokus på overvægt hos børn og unge. Et trivselsteam er det nyeste skud på stammen.

Trivselsteamet har fokus på at øge barnets sundhed og familiens motivation. Det særlige ved Trivselsteamet er, at det lægger stor vægt på at hjælpe hele familien. Det sker via individuelle samtaler og rådgivning, så familierne nemmere kan støtte barnet og få redskaber til at håndtere vaner, som de gerne vil ændre for at blive sundere.

Trivselsteamet er bredt fagligt funderet og består af sundhedsplejersker, kostvejledere, motorikkonsulenter og psykologer.

 

Familier, som henvender sig til Trivselsteamet, vil blive tilbudt en indledende samtale med en sundhedsplejerske. Ved denne samtale bliver det afklaret, hvilke mønstre og vaner der er i familien, samt hvilke tilbud den enkelte familie har lyst og mulighed for at deltage i.

Målet er, at barnet opnår øget sundhed, forbedret fysisk aktivitet, vægttab eller vedligeholdelse af nuværende vægt. Og så er det også vigtigt at skabe blivende livsstilsændringer i familien, så barnet bliver hjulpet og støttet i sin hverdag og ikke skal stå alene med det store ansvar, det kan være at skulle leve sundere.

 

I samarbejde med familien og det enkelte barn, vil Trivselsteamet så vidt det er muligt inddrage de personer, som er tæt på barnet til daglig. Det kan f.eks. være klasselærer, sundhedsplejerske, praktiserende læge og andre. Det er også disse personer, som er det vigtige netværk i vedligeholdelsesfasen, hvor de kan være med til at støtte barnet.

 

Tilbuddet er for familier med børn fra 0. til 6. klasse. Det er gratis at deltage.