Sorø har regionsrekord i indbrud

Mens antallet af indbrud i private hjem på landsplan er faldende, så går det den stik modsatte vej i Sorø. De første seks måneder af 2010 er antallet af indbrud steget med hele 86 procent.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Peter Damsvej er en af de villaveje i Sorø, der er hårdt plaget af indbrud. Vejen ligger tæt ved en sø og tæt på motorvejen. Det gør det lidt nemmere at være indbrudstyv - så kan man nemlig let gemme sig i området - og hurtigt komme derfra igen.

Christian Lysen har netop købt nyt hus på Peter Damsvej i Sorø, og han har allerede haft to indbrud.

- Da vi købte det, gik der lidt tid inden vi flyttede ind, og derfor stod huset tomt. I den periode har vi allerede haft to indbrud, fortæller han.

Else Lendal har boet i sit hus på Peter Dams vej i 62 år, og vejen har ifølge hende de seneste år været særligt plaget:

- Jeg har haft indbrud to gange, og den ene af gangene gik det samtidig ud over min nabo. Og jeg ved, at der også er to tre huse længere nede ad vejen som har haft indbrud, fortæller hun.

Det er den særlige beliggenhed, der gør at Peter Damsvej har været ekstra udsat.

- Vi nyder jo den dejlige udsigt ud over søen, men mellem husene og søen går der en sti, hvorfra man ubemærket kan holde øje med husene, og det er den tyvene benytter sig af, fortæller Christian Lysen.

Sorø ligger tæt på motorvejen, og det gør ifølge Politiet byen til et oplagt mål for de østeuropæiske tyve.

- De kan jo hurtigt komme væk igen, og så er byerne langs motorvejen nogle lette pejlepunkter, hvis ikke man er alt for lokalkendt, siger Kenneth Pedersen, der er vagtchef hos Sydsjællands og Lolland Falsters Politi.

Sidst Else Lendal havde indbrud lå hun og sov. Men det er ikke noget der kan spolere hendes gode humør:

- Det var da væmmeligt at vide, at han gik rundt i mit hjem mens jeg lå sov. Men jeg gider ikke gå rundt og være bange og utryg, fortæller hun.