Sorø får landets første netværk for lærlinge: Skal tiltrække de bedste

Et nyt tværfagligt netværk for lærlinge er på vej i Sorø. Netværket skal styrke både de unge og virksomhederne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I et nyt samarbejde i Sorø Kommune er en række virksomheder fra forskellige brancher gået sammen om at etablere Danmarks første netværk for lærlinge.

Det skal styrke både de unge og skabe fokus på erhvervsuddannelserne.

For 20-årige Sebastian Schiøtt, der er i lære som tømrer, giver det god mening med et netværk på tværs af de forskellige håndværk.

- Jeg synes, det lyder som en kanon idé, det der med, at man kan få et indblik i, hvad andre lærlinge laver, det synes jeg virker spændende, fortæller han.

Det er Lars Mouritsen, indehaver af et af de største byggefirmaer i Sorø, der er en af idémagerne bag det nye lærlingenetværk. Ifølge ham, er det planen at netværket skal være med til at tiltrække de bedste lærlinge fra hele landet og samtidig sætte fokus på erhvervsuddannelserne. 

- At man godt kan blive til noget som lærling i stedet for, at de alle sammen skal ende i gymnasiet, det er faktisk hele grundtanken med det også, lyder det fra Lars Mouritsen.

Gang i byggeriet i Sorø

Ifølge tal fra Danmarks Statistik er Sorø Kommune et af de steder i landet, hvor det går allerbedst for byggebranchen. Derfor skal der være fokus på fremtidens faglærte arbejdskraft ifølge byens borgmester.

- Jeg håber jo, at netværket deler erfaringer om hvordan, vi får tiltrukket de bedste lærlinge til vores virksomheder i kommunen og der er ingen tvivl om, at der er mange, der er interesserede i at få nogle fif, siger Gert Jørgensen (Kons.)

Ifølge Sorø Erhverv er der godt 200 håndværksvirksomheder i kommunen. Otte af dem har indtil videre tilmeldt deres lærlinge det nye netværk. 

Inklusiv altså 20-årige Sebastian Schiøtt, som godt ved, hvad han vil bruge det nyt netværk til.

- Få hjælp for eksempel, hvis man laver noget selv, få gode ideer, alt sådan noget, synes jeg virker spændende. Jeg tror på, det er noget, der kommer til at du i hvert fald.

Netværket for lærlinge foregår blandt andet i samarbejde med Sorø Erhverv.

Det nye netværk får officielt sin debut ved et socialt arrangement for lærlinge i løbet af sensommeren.