¨

Slut med øl til skolefesten

Foto: TV ØST

Sorø Kommune vil forbyde alkohol ved sociale arrangementer i skole- og institutionsregi.

Øl, vin og spiritus vil med al sandsynlighed snart være fortid ved festlige sammenkomster på skoler og i institutioner i Sorø. Bag forslaget om en nul-alkoholpolitik står kommunens Børne- og undervisningsudvalg.

- Der findes statistisk set to børn i hver klasse i det her land, der lever med alkolhol i deres familie, og hvis vi kan give dem et frirum, så vil vi gerne det, siger Mai Voigt, SF's medlem af udvalget.

Forslaget kommer ikke på baggrund af konkrete hændelser eller henvendelser - det handler derimod om at sende de rigtige signaler, forklarer Mai Voigt.

- Børn skal have nogle trygge rammer, der hvor de er. De skal også have mulighed for at gå til hyggelige arrangementer uden at være bekymret for, om far og mor får taget hul på den første og den anden drik, og hvad der sker, når de kommer hjem, uddyber Mai Voigt.

Men kommunen bør ikke diktere skolernes alkoholpolitik, mener landsforeningen Skole og Forældre.

- Jeg har aldrig hørt om, at man i en hel kommune lægger de her regler ned over skolerne. Vi oplever, at den bedste måde at få ting gennemført på er, at man i den enkelte skolebestyrelse med alle dens parter tager stilling til, hvordan det passer ind i den kultur der er på skolen, siger Benedikte Ask Skotte, formand for landsforeningen Skole og Forældre.

I første omgang skal forslaget I høring. Herefter vil udvalget så endeligt tage stilling til, om alkoholforbuddet skal indføres.

02:19 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App