Slipper for skole med gift: Nu er den nye endelig klar

Elever og lærere på den PCB-ramte Frederiksberg Skole i Sorø er nu endelig ved at være flytteklar. Til januar tager de en splinterny skole i brug.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I 2008 blev der konstateret en alt for høj koncentration af PCB på store dele af Frederiksberg Skole. Som den første skole i Danmark skulle den derfor rives ned på grund af det giftige stof.

Kun en lille del af den gamle skole kan stadig bruges, men nu er en splinterny og moderne skole endelig klar til indflytning.

- Det er blevet en smadderflot skole, og vi glæder os rigtig meget, siger skoleleder Ole Kristensen.

Op til juleferien har personalet knoklet med at rydde op i de gamle klasselokaler. En del skal med på den nye skole, men meget må smides ud.

- Noget kan bruges, og noget kan ikke. Vi har ikke plads til at gemme alt, og meget indeholder også for meget PCB, fortæller billedkunstlærer Rebekka Agerskov.

Gift kostede 130 millioner kroner

Hele projektet med nedrivning af den gamle op opbygning af den nye skole har kostet 130 millioner kroner.

De yngste elever får lov at indtage nybyggeriet. De ældre årgange skal være i den del af den gamle skole, det ikke var nødvendigt at nedrive.

- Min yngste datter skal gå på den nye skole. Jeg synes, den ser meget spændende ud, og det er rigtig godt, at vi får fjernet problemet med PCB, siger Tina Østergaard Sørensen, som også er mor til en pige i 6. klasse.

De første elever rykker ind i den nye bygning lige efter juleferien. Den 17. januar er der officiel indvielse.