¨

Sjællandske kommuner er i bund

Foto: TV ØST

Mange af kommunerne her i vores region har i lang tid måttet døje med betegnelsen, -at være en del af det man kalder "den rådne Banan", men nu viser det sig, at de sjællandske kommuner måske nærmere udgør - "rådne æbler".

Sorø Kommune er blandt bundskraberne, når det gælder evnen til at tiltrække vækstvirksomheder. Som nummer 95 ud af landets 98 kommuner, står kommunen til dumpekarakter:

- Jeg er meget overrasket over det, fordi jeg havde faktisk forventet vi lå væsentligt højere, siger Sorøs borgmester Ivan Hansen (soc.dem.)

Analysen er lavet af revisionsfirmaet Ernst & Young. Partner i firmaet, Carsten Collin, begrunder Sorøs lave placering sådan her:

- Der er altså ikke skabt lige så mange arbejdsplader, der er ikke vokset lige så meget i erhvervslivet som der er gjort andre steder, - siger Carsten Collin, partner i Ernst & Young.

Udover Sorø, befinder 8 andre af Region Sjællands kommuner sig i analysens dumpefelt, - den nederste trediedel. Regnet fra bunden, er kommunerne: Odsherred (98), Sorø (95), Ringsted (93), Lejre (91), Næstved (87), Stevns (86), Vordingborg (83), Kalundborg (71) og Faxe(70). Tallene i parentes, angiver placeringen blandt alle landets kommuner.

En af grundene til, at så mange Sjællandske Kommuner nu kan kaldes en slags udkantskommuner, skyldes ifølge Ernst og Young - den korte afstand til København.

- Uddannelsesinstitutioner trækker de unge mennesker, og hele den dynamik der er mellem uddannelser og erhverv bagefter, bliver måske trukket lidt væk fra Slagelse og Sorø og yderområderne - siger Carsten Collin, Partner i Ernst & Young.

02:28 Luk video

 

 

Se mere her

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App