Simon afslutter eksamen trods ADHD: Det er virkelig stort

Fredag var en stor dag for Simon Bune Jensen og Nicklas Hansen. Trods ADHD og autisme kom afgangsbeviset for 9. klasse i hus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der blev givet blomster og kram i massevis på specialskolen Børneskolen i Dianalund fredag ved middagstid.

Her blev Nicklas Hansen og Simon Bune Jensen nemlig færdig deres 9.klasses afgangseksamen, og det er på trods af flere udfordringer undervejs. Simon Bune Jensen har nemlig diagnosen ADHD og Nicklas Hansen har både ADHD og autisme.

quote Det er virkelig stort for mig

Simon Bune Jensen

- Det er fantastisk for mig at have bestået nu. Jeg fik blandt andet et 12-tal i læsning. Det er virkelig stort for mig, siger Simon Bune Jensen, mens Nicklas Hansen tilføjer:

- Det betyder meget for mig, fordi da jeg var lille, så var jeg sådan en, der løb rundt på gangene hele tiden med krudt i røven. Jeg troede aldrig, jeg ville komme nogle steder, og her står jeg med okay resultater.

Stolte forældre

Simon Bune Jensen og Nicklas Hansen går på Børneskolen, der er en underafdeling af specialskolen Filadelfia. Filadelfia er et tilbud for børn og unge med kognitive vanskeligheder pga. epilepsi, ADHD og autisme.

Med til dagens afslutning på skolen var også de to drenges, der begge er 16 år, forældre. De var naturligvis glade og stolte af sønnernes præstationer.

- Gode karakterer er selvfølgelig fint, men det allervigtigste er, at skolen har gjort ham til et helt menneske. Han har selvtillid, giver sig i kast med opgaverne og giver ikke op, siger Per Bune Jensen, far til Simon Bune Jensen. 

- Nicklas var en ekstrem kluntet dreng, som dårligt kunne holde på en blyant. I dag er han en ung mand med selvtillid, som er klar til livet, siger Nicklas Hansens mor, Helle Pia Mortensen.

Hvad fremtiden bringer har de to drenge allerede fundet ud af. Simon Bune Jensen skal efter sommerferien starte i 10.klasse i Kalundborg, mens Nicklas Hansen starter efterskole.