¨

SF : Der skal læger i akutbilerne

Foto: TV ØST

Der er lagt op til debat torsdag, når politikerne i Region Sjælland skal stemme om sundhedsberedskabet. SF har kastet et nyt forslag på bordet, der genindfører læger og sygeplejersker i akutbilerne.

- Jeg er overbevist om at vi får det bedste præhospitale system ved at paramedicinere arbejder sammen med læger og sygeplejersker ude i bilerne. Sådan siger Flemming Stenild, SF, i dag til TV2 Øst. SF præsenterede tidligere i dag et forslag om alligevel at have både læger og sygeplejersker i akutbilerne.

- Det er selvfølgelig de massive protester fra kommunerne, fra fagpersonalet og fra borgerne, der har overbevist mig. De er kommet med meget vægtige argumenter for, at man skal beholde læger og sygeplejersker i akutbilerne. Men det er især også Sundhedsstyrelsens udtalelse om at det formentlig vil være at foretrække, at der er læger med i bilerne, der har gjort udslaget. Det er en meget skarp udtalelse fra Sundhedsstyrelsen, siger Flemming Stenild i dag.

Præhospitalt udvalg, med Jens Ravn (V) i spidsen som varm fortaler for helt at fjerne lægerne fra bilerne og erstatte dem med paramedicinere, holdt i dag møde om sundhedsplanen, og havde også SF's forslag oppe som punkt. Men her blev tommelfingeren vendt nedad. - Det er for dyrt, og med vores oprindelige plan om at erstatte lægerne med paramedicinere tror jeg at vi får en god løsning, siger Jens Ravn til TV2 Øst.

Indstillingen fra præhospitalt udvalg bliver altså, at regionens politikere skal stemme for den oprindelige plan. Alligevel håber Flemming Stenild på, at der bliver flertal for forslaget, når det er til afstemning torsdag eftermiddag. - Det er blevet meget positivt modtaget. Jeg har fået mange positive tilkendegivelser fra politikere fra alle partier, siger han.

02:38 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App