Seerhistorie: Papbetjent til kamp mod farten

Henrik Henriksen fra Sorø kæmper en hård kamp mod fartsyndere på hans vej. Men det er ikke altid lige let, når tyveknægte stikker en kæp i hjulet for hans ideer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Henrik Henriksen bor på Haverupvej i Sorø. Egentlig må man kun køre 50 km/t på vejen. Men han oplever ofte, at bilisterne trykker lidt ekstra hårdt på speederen uden for hans havelåge.

- Folk kan finde på at køre omkring 100 km/t på vejen. Det er lige så det kan mærkes inde i stuen. Vi har haft politiet ude for at måle hastigheden, og der blev da også nuppet et par stykker, men det glemmer folk jo hurtigt, siger Henrik Henriksen.

Pap-betjenten hjælper
Derfor tog han sagen i egen hånd. En dag da han kom kørende forbi et par betjente der stod og målte hastigheden på vejen, holdt han ind og spurgte, om han måtte tage et billede af dem. Det gav politiet lov til. Herefter fik han skåret billedet til og blæst op i stor størrelse, som det kan ses på billedet herover.

- Og det hjalp. Mens figuren har stået i haven har folk pænt sat farten ned, siger Henrik Henriksen.

Men nu er det slut. Papfiguren blev stjålet fra haven i går, så nu er der ingen "pap-betjente" til at overvåge hastigheden på vejen.

Ødelagt papfigur
Og det er ikke første gang. Henrik Henriksen har tidligere haft en papfigur til at stå. Den blev stjålet for et halvt år siden, og da den dukkede op igen, 40 kilometer fra Sorø, var den helt ødelagt. Henrik Henriksen håber ikke at det samme kommer til at ske med den nye figur.

- Jeg vil meget gerne have figuren tilbage. Den er jo ikke helt billig at lave, siger Henrik Henriksen til TV2 ØST.


Henrik Henriksen havde tidligere på året en pap-politimotorcykel til at stå i haven. Sådan så den ud, da den vendte hjem igen. - foto: Henrik Henriksen.