Ingredienser (til 4 personer)
- 4 kalveschnitzler, skinkeschnitzler kan også bruges
- 1 kg melede skrællede kartofler
- 50 g smør
- 1 stort løg i fine tern
- 1 spsk. hvedemel
- 2 dl. fløde
- Rasp og 1-2 æg til panering
- 4 skiver bacon
- 100 g rucola
- ½ rødt krølsalathoved
- 1-2 d. fløde
- 1 æg
- 20 g smør
- Basilikum
- Olie/smør til stegning
- Salt og peber
Fremgangsmetode
- Skær de skrællede kartofler i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand.
- Paner schnitzlerne og brun dem på hver side i olie/smør. De skal kun brunes endelig ikke steges færdige.
- Svits løgene i smør og tilsæt mel.
- Bag sovsen op med fløde (mælk eller bouillon kan anvendes) og smag til med salt og peber. Tilsæt kulør efter behov.
- Mos kartoflerne og tilsæt fløde, æg og smør til mosen så den bliver ekstra cremet og delikat.
- Put kartoffelmosen i en sprøjtepose (en frysepose kan også anvendes) og læg nogle flotte ringe rundt på hele den brunede schnitzel. Sørg for at lave et hul i midten.
- Hæld lidt sovs i midten (sørg for at kartoffelmos ringen er tæt) læg et stykke basilikum og et stykke bacon på toppen af schnitzlen.
- Steg schnitzlerne færdige i ovnen ved 180 grader i ca. 15-20 minutter.
- Anret på tallerken med skyllet salat overhældt med lidt olivenolie og citronsaft, samt et skive citron på hver schnitzel.