Rotter lukker prisvindende konditori

Sejers Konditori i Sorø er for anden gang på kort tid nødt til at lukke, fordi der er rotter i forretningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Sorø kan man få Danmarks bedste brød. Det tiltrækker brødglade købere fra nær og fjern. Men Sejers Konditori har desværre også fået besøg af ubudne gæster. For anden gang inden for to uger må bageriet lukke, fordi der er fundet rotter i butikken.

- Det er så træls, at det rammer os, lyder det fra ejer Martin Larsen.

Uvist hvor de kommer fra

Bageriet i Sorø havde ellers i fredags besøg af Fødevarestyrelsen, som gav dem en elitesmiley, fordi hygiejnen i butikken har været i top de sidste 12 måneder. Men nu er de nødsaget til at smide brødet ud og lukke butikken.

- Jeg ved ikke, hvorfor det sker. Det er noget ude fra, der er problemet. Vi har nu besøg af skadedyrsbekæmpelsen, som sætter fælder op, fortæller Martin Larsen.

Onsdag havde bageriet besøg af kloakmænd, der undersøgte kloaksystemet uden at finde nogen problemer.

Danmarks bedste brød

Bageriet i Sorø har siden de startede i 2007 vundet adskillige priser for deres brød. De har vundet tre guldmedaljer, en sølvmedalje og en bronzemedalje i konkurrencen Danmarks Bedste Brød og Kager. Ejerne Pia og Martin Larsen håber ikke, at de uheldige besøg vil få yderligere konsekvenser for bageriet.

- Vi håber, at folk er overbeviste om, at vi gør, hvad vi kan for at få bugt med problemet, så de kommer igen, lyder det fra Martin Larsen.

Bageriet holder indtil videre lukket frem til weekenden. De håber, at de igen kan åbne dørene lørdag, så de kan stå klar med brød til weekenden.