Rockerborgs fremtid skal afgøres på byrådsmøde

Byrådsmedlemmerne i Byrådet i Sorø skal i aften debattere, om der skal nedlægges et forsamlingsforbud mod Gremium MC’s klubhus i Lårup.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I aften er fremtiden for rockerborgen i Lårup ved Stenlille på dagsordenen.

Nærmere bestemt på Byrådet i Sorø Kommunes dagsorden.

Borgmester i Sorø Kommune, Gert Jørgensen (K), bekræfter over for TV ØST, at Gremium MC’s klubhus vil blive diskuteret på et lukket punkt på aftenens byrådsmøde.

Mere end dette, vil han dog ikke sige.

- Jeg kan ikke sige noget om selve punktets indhold, lyder det. 

Med ny rockerlov i hånden

På dagsordenen er punktet angivet som ’Nedlæggelse af forbud mod anvendelse af en ejendom’.

Forslaget kommer i kølvandet på, at Lolland Kommune i oktober nedlagde forbud mod alle former for forsamlinger i den bygning i Maribo, rockergruppen Satudarah MC brugte som klubhus.

Den mulighed har kommunerne fået i kraft af den nye rockerlov, som trådte i kraft den 1. juli i år.

Den giver byrådene lov til at nedlægge forbud mod, at en ejendom anvendes som samlingssted for en bestemt gruppe, hvis gruppen skaber utryghed for naboerne.

Skaber utryghed i byen 

Og utryghed, det har rockerborgen i Lårup skabt.

Siden juni har der været to skudepisoder mod klubhuset i den lille by. Først den 29. juni og igen den 23. oktober blev der affyret skud mod bygningen.

Den 7. oktober afholdt klubbens medlemmer desuden en rockerfest på adressen. I den forbindelse fortalte anonyme naboer til TV ØST, at landsbyens beboere er mange for at færdes på gaden, hvor rockerne drøner forbi i høj fart.

Borgmester Gert Jørgensen har tidligere udtalt, at han ville undersøge, hvordan kommunen kunne gøre brug af rockerloven. Med punktet på aftenens byrådsmøde tyder det på, at der nu kan findes en måde at slippe af med rockerne på.