¨

Rengøringsfolk sendes hjem på grund af lockout

Foto: TV ØST

Flere kommuner har valgt at spare på rengøringen, mens lockouten står på, og det betyder, at rengøringsselskaberne fyrer deres ansatte midlertidigt.

Rengøringsansatte over hele landet er blevet sendt hjem på grund af lockouten. Da skolerne kun er indtaget af et fåtal af elever i de her dage, sparer flere skoler på rengøringen, og det betyder, at flere rengøringsfolk er fyret.

- I forbindelse med lockouten af lærerne rundt om i landet har Sorø Kommune påberåbt sig force majeure og vil ikke have rengøring på skolerne, mens der er lockout, lyder det i et brev fra Elite Miljø A/S til en af de ansatte på Pedersborg Skole i Sorø.

Bliver genansat efter lockout

Ifølge Ekstra Bladet sender også ISS og Forenede Service deres ansatte hjem fra flere skoler. I Elite Miljø A/S lyder det fra distriktschefen, at de vil forsøge at placere nogle af rengøringsfolkene andre steder, og resten vil blive genansat på samme betingelser, når lockouten slutter.

Elite Miljø A/S henviser til overenskomsten i deres begrundelse for hjemsendingen. Den giver dem lov til at sende ansatte hjem fra arbejde, når der er tale om brand, konkurs, betalingsstandsning og force majeure som strejke og lockout.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App