Rengøringsfolk sendes hjem på grund af lockout

Flere kommuner har valgt at spare på rengøringen, mens lockouten står på, og det betyder, at rengøringsselskaberne fyrer deres ansatte midlertidigt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rengøringsansatte over hele landet er blevet sendt hjem på grund af lockouten. Da skolerne kun er indtaget af et fåtal af elever i de her dage, sparer flere skoler på rengøringen, og det betyder, at flere rengøringsfolk er fyret.

- I forbindelse med lockouten af lærerne rundt om i landet har Sorø Kommune påberåbt sig force majeure og vil ikke have rengøring på skolerne, mens der er lockout, lyder det i et brev fra Elite Miljø A/S til en af de ansatte på Pedersborg Skole i Sorø.

Bliver genansat efter lockout

Ifølge Ekstra Bladet sender også ISS og Forenede Service deres ansatte hjem fra flere skoler. I Elite Miljø A/S lyder det fra distriktschefen, at de vil forsøge at placere nogle af rengøringsfolkene andre steder, og resten vil blive genansat på samme betingelser, når lockouten slutter.

Elite Miljø A/S henviser til overenskomsten i deres begrundelse for hjemsendingen. Den giver dem lov til at sende ansatte hjem fra arbejde, når der er tale om brand, konkurs, betalingsstandsning og force majeure som strejke og lockout.

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Positivprocenten er den laveste siden september

play
Ræv

12 tykke ræve reddet fra pelsning – nu får de deres egen granskov at boltre sig i

play
Skyderi Holbæk 23. januar 2021

Tre mænd sigtet for drabsforsøg efter skyderi i Holbæk

play
asdadeq3e412

Sygeplejersker knokler: Tandlæger og konsulenter må hjælpe til på coronaafsnit

play
Cello-skole

Unge talenter øver på Stevns - spiller klassisk musik for køerne

play
Skyderi i Holbæk 24. januar 2021

Skyderi i Holbæk - tre mænd anholdt

Se flere