Rambuktyve slap væk med falske vielsesringe

Tyvene, der i nat kørte en traktor med frontlæsser ind i en guldsmed i Sorø, slap ifølge indehaveren primært af sted med attrap vielsesringe.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det helt store oprydningsarbejde er i gang i guldsmeden Frederik Jensen og Søn i Sorø, der omkring klokken 02.00 i nat var ude for et rambuktyveri.

Her smadrede ukendte gerningsmænd en rød traktor med frontlæsser direkte ind i facaden på guldsmeden, hvorefter indehaver Bettina Troest blev vækket af butikkens alarmservice.

- Alarmen udvendig og indvendig bimlede, så vi vidste godt, de var kommet lidt længere ind i butikken, fortæller Bettina Troest til TV ØST.

Skader for 200.000 kroner

Det voldsomme rambuktyveri kan vise sig at blive en dyr omgang, når skaderne skal forberedes. Lige nu går den lokale glarmester og tømrer rundt i butikken i Sorø for at udbedre skaderne fra i nat.

 Der er blevet smadret for en hulens masse penge. Bare vores panserglas i facaden koster cirka 50.000 krone, siger Bettina Troest

- Der er blevet smadret for en hulens masse penge. Bare vores panserglas i facaden koster cirka 50.000 krone, så der er nok skader for omkring 200.000 kroner, siger Bettina Troest.

Falske smykker

Mens skaderne bliver udbedret, forsøger personalet at få det fulde overblik over det, som tyvene slap af sted med.

- De har taget nogen attrap vielsesringe og ure fra udstillingsvinduet. Så de får ikke særlig meget ud af det, hvis de forsøger at sælge attrapperne, siger Bettina Troest.

Bettina Troest ærgrer sig over nattens indbrud, men hun glæder sig over, at ingen kom til skade.

-Der var heldigvis nogle unge drenge i byen, som opdagede tyveriet og alarmerede politiet, siger hun,

Politiet efterlyser vidner  

Politiets teknikere undersøger lige nu stedet og forsøger at danne sig et overblik.

 Det er lidt usædvanligt, at en frontlæsser kører gennem byen midt om natten, så nogen må have set noget, siger Stefan Jensen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

-Vi efterlyser vidner, som kan have set noget mistænkeligt omkring klokken 02.00 i nat. Det er lidt usædvanligt, at en frontlæsser kører gennem byen midt om natten, så nogen må have set noget, siger Stefan Jensen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Har man oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon: 1-1-4.