Pureret kartoffel– og sellerisuppe med speltbrød (14.01)

Opskrift af Kim Petersen fra Sorø Husholdningsskole.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ingredienser

 

Suppe

  • 400 g kartofler
  • 300 selleri
  • 1 stort løg
  • 1 liter grønsagsbouillon
  • 2 dl fløde eller mælk
  • 70-100 g lufttørret skinke
  • Et drys persille og 4 spsk. cremefraiche til servering.

Brød

· 800 g spelthvedemel

· 200 g fuldkornshvedemel

· 5 dl lunt vand

· 50 g gær

· ½ dl vegetabilsk olie

· 2 tsk. groft salt

 

 

 

 

Fremgangsmetode:

1. Bland det meget lune vand med olie, gær og salt og det sammenblandet mel. Ælt massen til en smidig og let fugtig dej. Lad den hæve 45-60 min.

2. Form dejen til to flutes eller 16 boller. Lad dem efterhæve 15-30 min. Flutes bages herefter 25-30 min. Hvis det er boller der skal bages skal de have 15-20 min. Alt brød bages ved 200 grader.

3. Læg skinken på en bageplade og steg dem i ovnen 15 min sammen med brødet.

4. Skræl og pil grønsagerne og skær dem i grove stykker. Kog dem i 30 min. i en stor gryde med 1 liter bouillon, til grønsagerne er meget møre.

5. Tilsæt fløden og blend suppen til en ensartet masse.

6. Serveres straks med hakket skinke, cremefraiche og lidt persille drys.

 

 

 

 

Husholdningslærerens køkkenfif.

Hvis man ønsker andre grønsager end selleri kan anvendes gulerødder, græskar, persillerødder, pastinakker m.fl. alt sammen i samme mængde som selleriet. Dog er udgangspunktet kartoflerne, som giver suppen sin cremede konsistens.

Almindelig bacon kan erstatte den lufttørrede skinke.


Nyhedsoverblik