¨

Psykisk syg anholdt i Sorø

Aktionen i Sorø er nu overstået. Foto: Michael Nordborg/alarm112danmark

Politiet har anholdt manden i lejligheden på Østergade i Sorø. Han bliver nu tilset af en læge.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi valgte blandt andet af hensyn til de omkringboendes sikkerhed klokken 20.05 at trænge ind i den lejlighed i Sorø, hvor en 40-årig mand har forskanset sig det meste af onsdagen. Her blev han overmandet og anholdt. Det skriver Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Aktionen varede mere end ti timer.

- Vi kører efter et helt bestemt koncept, når vi har med sådan nogle situationer at gøre. Der går vi rigtig langt, før vi trænger ind i lejligheden. Så vi har brugt hele dagen på at få kontakt med personen og forhandle med ham. Da vi når til klokken 20.00, vurderer vi, at vore forhandlinger er resultatløse, og derfor går vi over til, at vi skal hente ham ud af lejligheden, siger vicepolitiinspektør Peter Compen, der er leder af vagtcentralen i Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, til TV ØST.

Manden er uskadt efter politiets anholdelse og vil nu blive tilset af en læge, der skal vurdere mandens tilstand.

Politiets arbejde på stedet er ikke helt slut, og afspærringerne er endnu ikke ophævet, men det vil ske inden længe.

- Vi har fundet nogle ting i lejligheden, men det er for tidligt at sige, om han var bevæbnet. Vi skal have nogle nærmere undersøgelser af det, og vi er slet ikke gået i gang med at ransage på stedet og finde ud af, hvad der er i den lejlighed endnu, siger Peter Compen til TV ØST.

Fastlåst situation

I formiddags fik politiet informationer om, at der skulle befinde sig en uligevægtig mand i en lejlighed på Østergade i Sorø. Det viste sig, at manden var bevæbnet.

Politiets forhandlere har det meste af dagen forsøgt at tale manden ud af lejligheden for at overgive sig. Det lykkedes imidlertid ikke. Manden ønskede ikke at samarbejde, og situationen har det meste af dagen været fastlåst.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App