Protestmarch mod fyringer i Sorø

107 af 120 dagplejere gik i dag i protestmarch i Sorø. Årsagen er, at at 6 kolleger er varslet fyret. 27 er allerede fyret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nicole Gerelle er mor til Tobias på to år.

For hende er der ingen tvivl om, at en dagpleje er det bedste pasningstilbud for hendes barn.

- Det er bare mere trygt og rart end at være i en kæmpestor institution, siger Nicole Gerelle.

Derfor var hun også en af de forældre, der i dag mødte op, da dagplejerne i Sorø Kommune gik protestmarch fra Sorø Akademi til rådhuset.

Sorø Kommune har nemlig varslet besparelser på dagplejerområdet. 27 er blevet fyret, mens yderligere 6 er varslet fyret.

Direktør for Børn, Fritid og Kultur i Sorø, Flemming Baagø, forklarer nedskæringerne på området med, at flere forældre ønsker at få deres barn i en vuggestue.

- Det er ikke et udtryk for, at dagplejen ikke gør det godt, for det gør de, men et udtryk for, at vi har en del borgere, som er pendlere, og som har brug for at få en pasning, der er længere end det, dagplejen kan tilbyde, siger Flemming Baagø i dag til TV2 ØST.

Men det argument gør ikke indtryk på Nicole Gerelle. Hun kunne ikke drømme om at indskrive sit barn i en vuggestue.

Derimod har hun en anden plan klar, hvis Tobias' dagplejer skulle blive fyret.

- Så ville jeg nok overtale min dagpleje til at blive privat. Jeg kan godt forstå, at der er flere og flere, der bliver private for at gå uden om kommunen, for det er ikke særligt sjovt at finde sig i det, de har tænkt sig, siger Nicole Gerelle.