¨

Privat dagplejer vinder over kommunen

Foto: TV ØST

I to år har Agnes Ingersen kæmpet for at få lov til at passe fem børn i sin private dagpleje. Nu har Statsforvaltningen givet hende ret i, at Sorø Kommunes regler for private dagplejere er i strid med loven.

Agnes Ingersen fra Stenlille har været dagplejer i over 20 år. Da hun var kommunal dagplejer, passede hun fem børn, men da hun for tre år siden besluttede sig for at blive privat dagplejer, kunne hun pludselig kun blive godkendt til at passe fire børn. Det undrede hun sig så meget over, at hun klagede til Sorø Kommune.

- Jeg synes, at det var møgirriterende, for det står helt klart i lovgivningen, at vi kan få lov til at passe fem børn, men det mente kommunen ikke, siger Agnes Ingersen.

Sorø Kommune har en regel om, at private dagplejere maksimalt må passe fire børn. De kommunale dagplejere må til gengæld passe fem børn, men reglerne er i strid med lovgivningen. Her står der nemlig:

"... Foregår pasningen I et privat hjem, kan der gives tilladelse til pasning af 5 børn."

Agnes Ingersen klagede til Statsforvaltningen over Sorø Kommunes dagpleje-regler. Nu har Statsforvaltningen så givet hende ret.

- Jeg håber, at kommunen tænker sig om en anden gang, og undersøger hvorvidt de beslutninger, de tager, er lovlige, siger Agnes Ingersen.

Formanden for Børne- og Undervisningsudvalget erkender, at kommunen har taget fejl:

- Nu er politikere jo ikke alvidende. Vi er også afhængige af den viden, vi får, og vi har taget beslutningen på det grundlag, vi havde dengang, siger Anne Madsen (A).

Den nystiftede forening Private Dagplejere Sjælland håber, at Statsforvaltningens afgørelse kan få betydning andre steder. Agnes Ingersen er nemlig ikke den eneste private dagplejer, der kæmper mod en kommune. Foreningen har kendskab til fire andre kommuner, hvor de private dagplejere er i klemme - heriblandt Slagelse.

- Vi har sendt afgørelsen afsted til de forskellige kommuner. Nu venter vi så på svar om, hvorvidt de vil følge afgørelsen. Hvis de ikke gør det, så ser jeg ingen anden udvej end at gå til Ombudsmanden, siger Camilla Vestergaard-Jensen.

02:22 Luk video

Se Statsforvaltningens afgørelse her.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App