Politikerne kom til Stenlille

Søndag eftermiddag afholdt borgere i Stenlille et særligt vælgermøde, hvor der kun blev sat fokus på emner inden for byens grænser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Stenlille har været forbigået i valgkampen.

Det mener en gruppe borgere i hvert fald, og derfor valgte de søndag eftermiddag at invitere en række politikere til byen.

- Vi undrede os over, at de politiske partier har arrangeret vælgermøder i andre dele af Sorø Kommune, men lige præcis her har de ikke valgt at gøre det, siger Nils Dorph-Petersen, der var blandt initiativtagerne.

Snakken var begrænset

I alt mødte 9 politikere fra forskellige partier op til mødet, hvor snakken var begrænset til kun at omhandle Stenlille.

- Når det er os, der har inviteret, så er det også os, der sætter dagsordenen, og vi gider ikke høre om for eksempel Fjenneslev, Alsted, Dianalud og Sorø, siger Nils Dorph-Petersen.

De mest lokale

Det var alene de mest lokale kandidater, som stiller op i Sorø Kommune, der var godkendt til at deltage.

- Vi vil kun have besøg af politikere, som har en eller anden tilknytning eller interesse og som har deres hjerte her, siger Nils Dorph-Petersen

Stor opbakning

Flere lokale hjalp til med forberedelserne, og også blandt politikerne var der generelt stor opbakning.

- Jeg synes, det er en rigtig god ting, for der er slet ikke blevet holdt nogen former for valgmøder i området, siger Anita Skjoldager Eskildsen, der stiller op for Socialdemokratiet i Sorø Kommune.