Politikere vil kigge på altanregler igen

Regler, der skulle gøre det enklere for borgere i København at få sat altan op, har gjort det mere besværligt, og det kan få store konsekvenser for Sorøfirmaet Altan.dk. Nu vil politikerne i hovedstaden se på reglerne igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For Sorøfirmaet Altan.dk ser fremtiden måske lidt lysere ud, end de troede ved starten af året. 2/3 af firmaets ordrer kommer fra borgere i København, men en ny regel satte i efteråret en kæp i hjulet for succesfirmaet.

Nu skal politikerne i Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg mandag se på de nye altanregler, som de selv vedtog i efteråret.

Reglerne skulle gøre det nemmere at få en tilladelse til at opføre en altan i København, men det blev i virkeligheden mere besværligt, og det har betydet, at Altan.dk har fået afvist over 500 ordrer siden 1. november sidste år.

Med de nye regler fulgte en ny lysberegner, som forvaltningen udviklede. Den skal måle altanens påvirkning af lysindfaldet hos underboen, men den er så restriktiv, at ingen altaner bliver godkendt til at være dybere end 0,56 meter i gennemsnit, og så lille en altan vil folk ikke betale for, fortalte Altan.dk's direktør i begyndelsen af januar til TV ØST. Firmaet har meddelt kommunen, at det kun vil ansøge om at opføre altaner med en dybde på 1,30 meter.

Han har gjort politikerne i København opmærksom på problemet, og hans henvendelse indgår nu i det materiale, som politikerne har på dagsordenen ved mandagens møde.

Altan.dk har fået deres tidligere samarbejdspartnere til at undersøge den nye lysberegner, og ifølge dem er der flere fejl i den, blandt andet er den forsimplet og godkender ikke en lysforringelse på 25 procent, som ellers blev vedtaget.