Politikere kæmpede om magten på grønsværen

Grundlovsdag blev i dag fejret med politiske fodboldkampe i Dianalund. Med et kommunalvalg om hjørnet kunne lokalpolitikerne lige slibe tacklingerne af.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Grundlovsdag fejrer vi grundloven fra 1849. Men i Dianalund i dag havde det kommende kommunalvalg skubbet nogle af grundlovshyldesterne lidt af vejen.

- Det fylder selvfølgelig rigtig meget. Det kan man også se og høre - der kommer flere mærkesger frem, siger Jakob Meibom, som sidder i byrådet i Sorø Kommune for Socialdemokraterne.

Politiske driblinger

Kampen om magten fik også lov at udspille sig på grønsværen.

Her var Enhedslisten, SF, S, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti i kamp mod hinanden. Det gav mulighed for at slå de modstandere, som partierne kæmper mod på byrådsmøderne.

- Jo, Socialdemokraterne eller SF, dem vil man jo altid gerne slå. Det er som regel dem, vi er oppe imod. Så kan man vinde over dem, så er det klart, så er det godt, siger Lars Schmidt, som er Dansk Folkepartis spidskandidat i Sorø.

Hyggelig dag i solen

Det var dog især taler, der var på programmet til Grundlovsfesten i Sorø.

Mange kiggede forbi og nød solen, de kolde drikkevarer og lyttede på deres lokalpolitikere.

- Det plejer at være en god måde lige at komme ud og møde folk fra byen og lige sige hej under høj sol og få en øl og lige høre, hvad de har at sige, fortæller Gitte Stryhn, der bor i Dianalund.

Borgmesterkæde af lakrids

Når det kommer til fodboldkampene, så var det godt nok en outsaider, der løb med sejren og en borgmesterkæde af lakrids - men det var ikke Dansk Folkeparti

- Så vil jeg godt sige mange tak, og det var da godt, at det var Enhedslisten, der vandt, nu hvor vi ikke er med i byrådet. Men det kommer vi - tror jeg, grinte en af Enhedslistens medlemmer, da hun og holdkammeraterne blev hyldet og Grundlovsdagen blev rundet af i Dianalund.