Politikere dropper skolesammenlægning

Blå blok i Sorø Kommune er vendt på en tallerken og ønsker ikke længere at lægge Ruds Vedby Skole sammen med Holbergskolen i Dianalund.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ruds Vedby Skole og Holbergskolen i Dianalund fortsætter efter alt at dømme som to selvstændige skoler. Det ser det ud til efter et møde i Sorø Kommunes økonomiudvalg torsdag.

Her meddelte Konservative, Venstre og Dansk Folkeaprti, at de nu har skiftet holdning i sagen og ikke længere ønsker at sende udskolingselever fra Ruds Vedby Skole til Dianalund og indføre fælles ledelse for de to skoler.

- Vi har vurderet på baggrund af de mange udtalelser, vi har fået både fra elever, forældre og skolebestyrelsen, at hvis man nedlægger en udskoling, så kan man også være med til at nedlægge skolen på den lange bane, og det er vi ikke interesserede i, siger borgmester Gert Jørgensen (C).

Demonstration gjorde indtryk

Onsdag demonstrerede forældre og børn i Ruds Vedby mod planerne om en skolesammenlægning, og borgmester Gert Jørgensen (C) sagde i TV ØST, at protesterne gjorde dybt indtryk på ham, og det kan måske være dem, der har skubbet politikerne i den anden retning, så skolen nu slipper for en sammenlægning. Nyheden glæder i den grad skoleleder Carsten Andersen, som nu er presset til at levere resultater på fagligheden.

- Det er rigtigt skønt, at de byrådet vil give os som skole en chance , og at vi også får lov til at føre de ændringer og tiltag ud i livet, som vi allerede har iværksat, og vise at vi godt kan klare opgaven, siger skoleleder Carsten Andersen.

Beslutningen om afblæsningen af sammenlægning sendes nu til endelig vedtagelse i byrådet, men eftersom den anden fløj allerede havde den holdning, at skolerne ikke skulle lægges sammen, ser det ud til at blive en formsag at få flertal i sagen.