Politiet tror ikke, at fængslet 18-årig er bagmand i MDMA-sag

Efterforskningen af en 16-årigs død efter indtagelse af MDMA er stadig i gang. Politiet tror ikke, at den sigtede i sagen er bagmanden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Natten til lørdag afgik 16-årige Marcus Christensen fra Dianalund ved døden, efter han nogle timer forinden havde indtaget nogle stærke stoffer. Politiet formoder, at der er tale om MDMA.

Efterfølgende blev en 18-årig ung mand anholdt og sigtet for at overdrage stoffet og uagtsomt manddrab. Han blev lørdag eftermiddag varetægtsfængslet frem til 21. november efter et grundlovsforhør for lukkede døre ved Retten i Nykøbing Falster.

TV ØST har bedt efterforskningsleder Rune Nilsson fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi opridse sagen.

quote Det er formodentlig MDMA, men vi kan ikke sige endnu med sikkerhed, hvilket stof det er. Det skal først forbi Retskemisk Institut

Rune Nilsson, efterforskningsleder, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Hvad er der sket med den her dreng?

- Vi får en anmeldelse i går aftes klokken 23.54 om, at der er en ung mand, der har det dårligt efter indtagelse af narkotika. Vi tager ud på stedet, og her kan vi konstatere, at han er blevet fløjet til Rigshospitalet, hvor han bliver konstateret død i nat.

Ved I med sikkerhed, hvad det er for et stof, drengen har taget?

- Det er formodentlig MDMA, men vi kan ikke sige endnu med sikkerhed, hvilket stof det er. Det skal først forbi Retskemisk Institut, hvor det skal analyseres for at se, hvilket stof det er det, og hvor stærkt det er.

Leder bredt

Hvem har I anholdt?

- Vi har anholdt en 18-årig mand fra Dianalund. Han er sigtet for at have overdraget det her stof til den nu afdøde og så for at overlade ham i hjælpeløs tilstand.

quote Vi kigger bredt i efterforskningen, og vi anser ikke den sigtede for at være bagmand i det her

Rune Nilsson, efterforskningsleder, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politipolitiet ef

Hvad havde han af relation til den afdøde?

- Det kan jeg ikke kommentere på.

Er der andre gerningsmænd eller bagmænd udover den anholdte, som I kigger på?

- Vi kigger bredt i efterforskningen, og vi anser ikke den sigtede for at være bagmand i det her. Det er klart, at vi både kigger bagud og til siderne. Vi leder stadig bredt.

Hvor har den 16-årige indtaget det her stof?

- Vi har en formodning om, hvor det er indtaget henne, men af efterforskningsmæssige hensyn kan jeg ikke sige det.

Ingen grund til bekymring

Der er en del borgere, der er bekymrede for deres unge mennesker. Har de grund til det?

- Det synes jeg ikke, de har grund til. Vi har haft en politibus ude i Dianalund i dag, hvor de kunne henvende sig og tale med politiet, og det er der mange, der har benyttet sig af. Udover det kan vi kun opfordre til, at hvis man har kendskab til nogen, der ligger inde med det her stof, så skal de rette henvendelse til politiet, så vi kan få det fjernet fra gaden hurtigst muligt.

Har I en advarsel til borgerne derude?

- Det gælder som altid, at man skal lade være med at røre narkotika i sin enkelthed. Men særligt hvis der er et stof, som man ikke ved, hvad er, skal man være ekstra opmærksom.

Er der specielt farlige stoffer i omløb i kommunen?

- Når der er nogen, der dør efter indtagelse af narkotika, så skal man altid være varsom. Den del efterforsker vi også.