Politiet på klapjagt i Sorø - narkobilist flygtede fra stedet

Over 150 trafikanter blev standset og kontrolleret i en stor færdselsaktion i hele Sorø Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere politibiler og politimotorcykler var tirsdag sat ind i hele Sorø Kommune i en omfattende færdselsaktion.

Her blev hele 173 trafikanter standset og kontrolleret, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Aktionen fandt sted mellem klokken 10.45 og 18.30 i hele kommunen, hvilket mange trafikanter fik at føle i form af bøder for en lang række overtrædelser

En bilist blev ifølge politiet sigtet for ikke at have den lovpligtige ansvarsforsikring i orden, en knallertkører, som kørte uden styrthjelm, flygtede fra færdselspolitiet. Angiveligt fordi den mandlige knallertkører ikke havde kørekort, knallerten var desuden ulovlig og ikke forsikret, ligesom føreren var påvirket af stoffer.

En anden knallertkører blev sigtet for at køre med en passager bagpå, mens passageren blev sigtet for at sidde bagpå. Derudover kørte tre på ulovlige knallerter, tre brugte håndholdt mobil under kørslen og tre bilister havde ikke spændt sikkerhedsselen under kørsel.

Motorcyklen blev beslaglagt på stedet

Men det stoppede ikke her.

Hele 15 blev sigtet for ikke at respektere et forbud mod at svinge til venstre, en blev sigtet for ikke at standse ved fuldt stop, en kørte på et kørekort, der var udløbet, og en blev sigtet for kørsel uden førerret.

En knallertkører kørte uden hverken forsikring eller registrering, og en motorcyklist blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden, og på grund af flere tidligere overtrædelser blev motorcyklen beslaglagt på stedet.

Der blev også afsløret en knallertkører, der havde en promille, der var højere end det tilladte.