Politiet om indbrud i Sorø: Vi begik en fejl

Der skulle være sendt en patrulje ud til den vej i Sorø, hvor flere borgere fik ubudent besøg, og tyven blev fanget på video. Det erkender politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En indbrudstyv listede sig natten til onsdag i sidste uge rundt ved flere hjem på Smedevej i Sorø. Han forsøgte at komme ind i huse og biler og gennemrodede flere rum – dog uden umiddelbart at tage noget af værdi.

Tyven forsøgte også at bryde ind hos Michael Møller Sørensen og hans familie, og det blev fanget på et af ejendommens flere overvågningskameraer. Politiet blev kontaktet, men de dukkede aldrig op – til stor frustration for Michael Møller Sørensen, som siden lagde overvågningsbillederne ud på Facebook.

Patrulje misforstod besked

Og nu erkender Peter Compen, der er leder af vagtcentralen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at der burde have været en patrulje ude på vejen efter indbruddene.

- Det er en fejl. Vi havde en patrulje, der kørte på Smedevej samme dag, fordi vores vagtcentral beslutter, at der skal laves et tryghedsskabende besøg hos ham, der har haft besøg om natten, forklarer Peter Compen.

- Men af en eller anden grund misforstår patruljen, at de skal køre ud til ham, og de kommer så ikke.

Har hentet video

Lederen af vagtcentralen understreger, at de er rigtig glade for, at det overvågningsmateriale, som Michael Møller Sørensen har indsamlet.

- Selvfølgelig skulle vi have været derude og hente materialet. Vi er rigtig glade for, at der er sikret noget, og at nogen gider at gøre det. Det er en stor hjælp for os, slår han fast.

Efter TV ØST fortalte om historien, har politiet været forbi Michael Møller Sørensen for at indsamle materialet.

En mand, der fangede en indbrudstyv på sit overvågningskamera er så træt af politiets manglende indsats, at han har lagt billederne ud på Facebook.