Politi og forbikørende hjalp ikke voldsoffer

Marco Pautsch og hans familie stod næsten alene med kvinde, der blev slået af sin kæreste i en bil på Nykøbing Landevej. Biler kørte forbi og politiet kom ikke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en rigtig ubehagelig oplevelse for Marco Pautsch og hans familie, da de i går måtte stoppe op på Nykøbing Landevej uden for Dianalund. En bil holdt midt på vejen, og inden i sad en kvinde, der blev slået af hendes kæreste. Hun havde blod i ansiget og ud af munden.

Marco Pautsch skyndte sig derover og hjalp kvinden ud af bilen. Men hendes kæreste var så meget oppe at køre, at han gerne ville have hjælp fra andre bilister. Han var også bange for, at han selv kunne ende med et slag, fordi han blandede sig. 

Men selvom Marco Pautsch stod i vejkanten og forsøgte at vifte biler ind, var der kun én, der stoppede op, og det kan han ikke forstå. 

- Jeg tænker, at det er frygteligt, at vi ikke kan hjælpe hinanden, og at vi skal være bange for at hjælpe én, der er i nød. Eller at man bliver bange, når der står nogen og beder om hjælp. Jeg forstår ikke, at vi så ikke kan stoppe op og hjælpe, siger Marco Pautsch. 

Imens prøvede hans kone, Anika Pautsch, at ringe til politiet for at få dem til at komme. Hun fik et noget uventet svar: 

- Det ville de ikke, fordi der var tale om kærestevold. Det synes jeg er for dårligt, det er at svigte, siger Anika Pautsch. 

Politiet har sagt til TV2 ØST, at de ikke vil stille op til interview, men at de generelt rykker ud til sager om hustruvold. Politiet har ikke registreret Annika Pauts opkald, selvom det fremgår af hendes telefon, at samtalen varede 12 minutter.