¨

Planklagenævn slår fast: Nu skal politiker rive omstridt udhus ned

De politiske bølger gik højt, når snakken faldt på viceborgmesterens byggeprojekt i Naturpark Åmosen. Foto: Ida Valsted Pedersen

Viceborgmesteren i Sorø Kommune skal rive sit udhus ned. Det slår Planklagenævnet nu fast.

Viceborgmester i Sorø Lars Schmidt (DF) er blevet pålagt at rive sit udhus ned.

Det skriver Sjællandske.

Udhuset var ikke blevet godkendt af kommunen, inden viceborgmesteren valgte at opføre det. Og det er ulovligt, slår Planklagenævnet fast.

Lars Schmidt havde ellers fået godkendt byggeriet af kommunen, da det stod færdigt på hans grund i det beskyttede naturområde Åmosen. Men nu har en naboklage ført til, at Planklagenævnet har ændret kommunens afgørelse.

Hård medfart i byrådet

Udhuset har haft en hård fødsel.

Tilbage i august kritiserede byrådskollegaen Linda Nielsen (SF) viceborgmesteren for at have udnyttet sin position i byrådet til at opføre udhuset ulovligt, samt at han skulle have modtaget særbehandling af kommunen i forbindelse med byggeriet.

- Det, jeg er utilfreds og en smule ulykkelig over, er, at et byrådsmedlem begynder at bygge en hytte i Åmosen uden tilladelse. Jeg synes, det er alvorligt, at et byrådsmedlem handler lovløst, sagde Linda Nielsen dengang til TV ØST.

Artiklen fortsætter under indslaget.

03:03

Se eller gense indslaget: Dansk Folkepartis Lars Schmidt fra Sorø Kommune har opført et ulovligt udhus. Sagen har vakt politisk opmærksomhed, og viceborgmesteren beklager forløbet.

Luk video

Accepterer Planklagenævnets afgørelse

Dengang erkendte Lars Schmidt, at han skulle have været mere grundig, inden han begyndte på byggeprojektet.

- Jeg er et ganske almindeligt menneske, og jeg kan ikke vide alt. Her tog jeg fejl, og det beklager jeg meget, lød det fra Lars Schmidt.

Viceborgmesteren afviste samtidig, at han skulle have modtaget nogen form for særbehandling af kommunen under forløbet.

Lars Schmidt har nu valgt at acceptere Planklagenævnets afgørelse. Han vil hurtigst muligt rive sit nyopførte udhus ned, skriver avisen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App