På skøjter med 70 km/t

22-årige Viktor Hald Thorup fra Sorø er i verdenseliten i hurtigløb på skøjter på is. Ret godt eftersom der ikke findes en eneste is-bane i Danmark

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Men problemet med manglende faciliteter i Danmark har den unge skøjteløber løst på sin egen måde. Han har 200 rejsedage om året. Og træner fast sammen med det norske landshold - og det har gjort ham rigtig god.

Viktor Hald Thorup er i særklasse Danmarks bedste skøjteløber. Han sidder på samtlige danske rekorder på mellem- og langdistancer, og lige nu er han nummer 10 på verdensranglisten.

Viktor begyndte som skøjteløber i 8-års alderen. Dengang var det rulleskøjter, men for fire år siden forsøgte han sig på isskøjter, og siden er det gået stærkt.

- Hele mit liv har jeg haft en trang til at sejre. Det er nok et tilfælde, at det lige er blevet hurtigløb på skøjter. Et uheldigt valg, vil nogle nok sige, fordi det tvinger mig til at rejse så meget. Men det er det, jeg er bedst til, siger Viktor Hald Thorup.

Lige for tiden er han i Asien (Kina og Japan) for at deltage i sæsonens første World Cups, som han bruger til at kvalificere sig til OL.

Og hans drøm er en OL-medalje i 2022.

Og det er realistisk, mener den unge skøjteløber fra Sorø.