Overså vagtlægen symptomerne?

22-årige Martin Rosenkvist fik i sidste uge meningitis. I dag ligger han i koma. Hans mor mener, at vagtlægen svigtede. Hun vil nu klage over behandlingen af hendes søn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da Martin Rosenkvist I sidste uge blev dårlig, gik det stærkt. Vagtlægen blev tilkaldt. Sønnen havde 40,8 I feber, og hans nakke var helt stiv.

Ifølge Anne Dorte Rosenkvist afviste vagtlægen den høje feber og nakkestivheden - uden hun havde undersøgt det. Anne Dorte er blind. Så hun har det fra vagtlægen selv og fra sin mand og søn.

- Jeg spørger Martin, for nu hvor jeg er blind, kan jeg jo ikke se, om hun undersøgte hans nakke, men hun rørte ham dårligt nok, siger Anne Dorte Rosenkvist.

Næste morgen er det for sent. Da Martin Rosenkvist endelig kommer på Slagelse Sygehus kan han ikke gå selv. Det går hurtigt op for personalet, at den er helt gal. På det tidspunkt har Martin blodforgiftning og blodsprængninger på huden. Desuden har han indre blødninger.

Henning Orsholt, som svarer for vagtlægerne i denne type sager, siger til TV2 Øst I dag:

- Jeg kan ikke udtale mig om sagen, når jeg ikke er mere inde i den. Men jeg kan kun gå ud fra, at patienten er blevet undersøgt grundigt af lægevagten, siger han.

Vi ville gerne have set den journal som vagtlægen har skrevet. Men da Martin Rosenkvist er myndig, må forældrene ikke få den udleveret. Moren har dog fået indholdet læst op af sin læge.

- Hun ikke har skrevet en eneste kommentar om nakkestivhed og alt det der. Hun har ikke nævnt det med et ord. Det fortæller mig, at hun slet ikke har reageret på det vi har fortalt hende, siger Anne Dorte Rosenkvist.

I dag ligger Martin Rosenkvist I koma. Det er uvist om han vågner igen. Og Anne Dorthe vil følge rådet fra flere læger hun har talt med om at klage til patientklagenævnet.