Opvasken må stå i dagevis

Besparelser i Sorø kommune betyder at kommunens ældre og handicappede må forberede sig på markante serviceforringelser. Flere af de ældre, der i dag kun modtager lidt hjælp, må klare sig med mindre hjælp - eller helt uden

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De økonomiske midler, der er til rådighed på området, vil ifølge Dagbladet i langt højere grad tilfalde dem, der har et stort behov for hjælp i hverdagen.

Formanden for Sorøs social- og sundhedsudvalget, Annette Raaschou Van Der Star (SocDem), kalder situationen »ikke ønskværdig«.

- Vi garanterer, at de borgere, der er svage, bliver plejet, men ældreplejen kommer ikke fremover til at se ud, som den gør nu, siger udvalgsformanden til Dagbladet

I hjemmeplejen betyder besparelserne, at der bliver længere imellem kommunens tilsynsbesøg, at der bliver færre hjemmetræninger og længere ventetid på træning. 49 borgere, der får let hjælp til rengøring, får fremover slet ingen, og kommunens ældre, enlige mænd skal lære at betjene en vaskemaskine, så hjemmehjælperne ikke skal bruge tid på det.

Samtidig blev det på byrådets møde onsdag aften besluttet, at de ældre fremover ikke kan få vasket op i aften- og weekendtimerne.