Nyt guldsmedetyveri

Natten til onsdag gik det ud over en guldsmedeforretning i Sorø. Tyve forsvandt med smykker for et endnu ukendt beløb.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En guldsmedeforretning i Storegade i Sorø blev røvet klokken ca. 03.15 natten til onsdag.

Tyvene havde spændt en palle fast på kofangeren bagpå en Folkevogn Golf, der var stjålet i Slagelse, og bakket ind i forretningen, så dørkarm, gitter, jerndør og træplader lå inde i forretningen, da guldsmed Hanne Hansen dukkede op i sin butik.

- Det er helt forfærdeligt, man gør sig ikke begreb om hvilket syn, der møder en. Der lå glas overalt, og smykkerne lå væltede i hele forretningen.

- Dem er vi nødt til at gennemgå allesammen med en lup, for at se, om de har fået ridser, eller på anden måde er blevet beskadiget. Tyvene træder jo på smykkerne, og er ligeglade med, hvad de ødelægger, siger Hanne Hansen i dag til TV2 Øst.

Sydsjællands- og Lolland Falsters politi kan endnu ikke sige noget om, hvor stort et beløb, der er stjålet smykker for. Måden, hvorpå tyvene er kommet ind i forretningen og fremgangsmåden i det hele taget tyder, ifølge efterforskningslederen hos Slagelse Politi, på, at det er de samme rambuktyve, som har været på spil hos en guldsmed i Holbæk for få dage siden og hos en forretning i Dianalund for en måned siden.

Det er fjerde gang på blot en uge, at en guldsmed eller urmager her i regionen bliver røvet.