¨

Ny ballade om Filadelfia

Foto: TV ØST

Region Sjælland kræver nu, at Epilepsihospitalet Filadelfia ikke lukker afdelingerne Havehuset og Ungdomsafdelingen.

Fra 1. januar er Filadelfias driftsbudget reduceret med 65 millioner kroner. I den forbindelse har Epilepsihospitalet valgt, at to afdelinger skal lukke. Men nu kræver Region Sjælland, at Filadelfia sætter sig til forhandlingsbordet og redder de lukningstruede afdelinger.

- Vi kræver, at Filadelfia klart og tydeligt offentligt tilkendegiver, at de funktioner fortsat kan behandles. Det behøves ikke være i de bygninger. Det kan være et andet sted - bare det stadig er på Filadelfia, siger Steen Bach Nielsen, regionsrådsformand, Region Sjælland.

- Vi bliver nødt til at prioritere, hvor vi skal finde de besparelser, og det må vi gøre på de mindst specialiserede områder, og det er de to berørte afdelinger, siger Flemming Christensen, direktør, Filadelfia, Dianalund.

Havehuset og Ungdomsafdelingen er de to afdelinger, som er varslet lukket. Det er bl.a. i Havehuset, at de fysisk og psykisk handicappede epilepsipatienter er indlagt. Der er tale om 13 patienter, som er udadreagerende, og der findes ikke lignende tilbud til dem på landsplan. Personalet er begyndt at forlade de berørte afdelinger. Nu mener Region Sjælland, at det er forkert prioriteret at lukke netop de afdelinger. Man skulle i stedet spare på andre områder, f.eks. søvnklinikken.

-  Der vil være andre steder, hvor man kan tage fat, som ikke har noget med epilepsi at gøre, f.eks. behandling af søvnapnø, siger Steen Bach Nielsen, regionsrådsformand, Region Sjælland.

02:21 Luk video


Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App