¨

Nu starter ankesagen efter dobbeltdrabet i grusgraven

Sådan så der ud, mens politiet undersøgte den udbrændte bil. Bilen står i tørvejr under teltet. Foto: TV ØST

En ung mand forsøger at slippe for fængsel på livstid efter at have skuddræbt to mænd og efterfølgende forsøgt at brænde dem.

Mandag indleder Østre Landsret ankesagen i sagen om dobbeltdrabet i en grusgrav i Sorø.

Det sker, efter at den dømte Asbjørn Hellingsøe Haferbier ankede sin dom på fængsel på livstid for at have dræbt den 45-årige Søren Ertmann og 50-årige Jan Lindskov med koldt blod i en grusgrav ved Køreteknisk Anlæg nord for Sorø den 12. september 2015.

Han ankede på stedet dommen fra byretten i Næstved, der blev afsagt 8. juni i år.

Læs også 23-årig idømt fængsel på livstid for dobbeltdrab i grusgrav

Anklager: Det var en likvidering

Anklageren i sagen, Jeanette W. Andersen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, har betegnet dobbeltdrabet som usædvanligt voldsomt.

- Der er tale om et ualmindeligt bestialsk dobbeltdrab – en ren likvidering. Derfor var jeg også godt tilfreds med, at han blev idømt fængsel på livstid, sagde hun efter dommen til TV ØST.

Ud over Asbjørn Hellingsøe Haferbier blev en 20-årig mand dømt seks måneders fængsel i sagen for sin medvirken til at brænde de to lig af.

De har begge nægtet sig skyldige i forbrydelsen, om end Asbjørn Hellingsøe Haferbier dog erkender at have sat bilen i brand.

Læs også Anklager: Dobbeltdrab i grusgrav rendyrket likvidering

Skudt i ryggen

Politiets tekniske undersøgelser har fastslået, at de to mænd er blevet skudt med i alt seks skud i halsen, nakken og ryggen. Efterfølgende blev de lagt ind i en sølvgrå Mercedes, der blev sat i brand. Bilen udbrændte ved branden, og de to lig i bilen fik også store skader. Dog kunne retsmedicinerne stadig finde mange spor på dem.

Kort efter drabene forsøgte de dømte at begå indbrud i en af de dræbtes hjem.

Der blev efter anholdelsen af Asbjørn Hellingsøe Haferbier fundet krudtrester på hans hånd og på hans tøj. Desuden blev hans DNA fundet på gerningsvåbenet.

Læs også Grusgravsdrab: To tiltalte nægter sig skyldige i drab

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App