¨

Nemmere at vælge dagplejer i Sorø

Foto: TV ØST

Dagplejemødre i Sorø Kommune har fået hver deres profil på internettet. Her kan småbørnsforældre gå ind og læse om dem - i stedet for at skulle vælge i blinde.

I dag er dagplejemødre et lidt hemmeligt folkefærd i mange kommuner, men i Sorø Kommune er de nu kommet frit frem.

- Det er en rigtig god idé, siger Linda Bratved, som er dagplejemor i Døjringe nord for Sorø.

- Nu får folk også øjnene op for, hvad vi er for nogen, hvordan vores hverdag er, og man kan sidde stille og roligt hjemmefra og læse, hvordan det fungerer, siger hun til TV2 ØST.

Profiler på internettet

Helt konkret har hver enkelt af kommunens 78 dagplejere fået en internetside, hvor der er et foto og en profiltekst om dem.

Førhen var det ikke mange informationer, borgerne fik om dagplejerne i kommunen. Man skulle derfor have hørt om nogen i forvejen og så ønske dem, eller bare håbe på man fik en, der opfyldte ens krav

- Jeg har fremhævet, hvordan mit hus er indrettet, og at min have er indrettet, så børnene får rigtig meget motorik med i deres hverdag, og så skriver jeg også, at jeg er naturdagplejer, fortæller Linda Bratved.

Skal lokke københavnere til

Initiativet med de nye profilsider er lavet for at få synliggjort dagplejerne og for at opfylde kommunens mål om at lokke småbørnsforældre fra København og andre steder til.

- Vores hjemmeside retter sig primært mod nye kunder. Vi vil rigtig gerne være med til at bakke op omkring Sorø Kommunes intentioner om øget bosætning, så initiativet retter sig meget ud af kommunen - til vores omegnskommuner og København, fortæller Torben Lundby Jensen, som er leder af dagplejen i Sorø Kommune.

Du kan finde dagplejernes profiler her

 

02:28 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App