Morten Messerschmidt takker for hilsner efter søsters død

DF's Morten Messerschmidt er tilbage i Folketinget, efter at hans søster blev fundet dræbt af knivstik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dansk Folkepartis klimaordfører, Morten Messerschmidt, takker på Facebook dem, der har sendt ham hilsner efter hans søsters død.

Han vendte torsdag tilbage til Folketinget, efter at hans søster, Line Messerschmidt, blev fundet dræbt af knivstik den 15. november.

quote Det har varmet og rørt os. Og derfor vil jeg gerne på min families vegne sige en dybfølt tak til alle, der har vist os venlighed

Morten Messerschmidt på talerstolen i Folketinget

- "Sorg er prisen, vi betaler for kærlighed".

- I dag vendte jeg tilbage til arbejdet på Christiansborg. Om det, der er hændt min familie, har jeg kun to ting at sige. Dels mine ord fra Folketingets talerstol i dag.

- Og derudover til jer alle, der har skrevet, ringet og sendt hilsener: Tak, skriver Morten Messerschmidt på det social medie.

Takkede fra talerstolen

Morten Messerschmidts søster blev dræbt natten til fredag den 15. november. En person er sigtet for drab på søsteren samt en anden kvinde. Personen, en 39-årig mand, har erkendt vold med døden til følge, men ikke drab.

Fra Folketingets talerstol sagde Morten Messerschmidt torsdag:

- Jeg har fået tilladelse fra formanden til at sige en varm tak for alle de hilsner, tanker og blomster, der i den seneste tid er strømmet til min familie.

- Det har betydet uendeligt meget for hele familien og viser, at der ud over de politiske uenigheder også her på Christiansborg findes et grundlæggende kammeratskab og en medmenneskelighed, selv når det umenneskelige viser sit ansigt.

- Det har varmet og rørt os. Og derfor vil jeg gerne på min families vegne sige en dybfølt tak til alle, der har vist os venlighed.

VIDEO: Politiet var massivt til stede i Ruds Vedby efter drabet.

 

Blev varetægtsfængslet for to drab

Line Messerschmidt blev dræbt i sit hjem i Ruds Vedby før klokken 4.25 fredag den 15. november. Hun blev 31 år gammel. Det er hendes samlever, der er sigtet for drabet.

Den 39-årige er ligeledes sigtet for at have dræbt sin ekskæreste, en 35-årig kvinde, i Kundby før klokken 5.37 samme dag.

Han blev anholdt klokken 06.07 fredag morgen, efter han havde meldt sig selv på politistationen i Holbæk.

Fredag eftermiddag blev den sigtede mand fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet frem til 12. december.

- Det er min opfattelse, at der er særligt begrundet mistanke om, at du i hvert fald har begået vold med døden til følge, idet du har erkendt, sagde dommeren i den forbindelse.

De to kvinder blev slået ihjel med et ukendt antal knivstik.