Millionunderskud slår ikke Altan.dk ud: Fremtiden er lys

Sorø-virksomheden Altan.dk går 2018 i møde med et 24,7 millioner kroners stort underskud fra sidste år. Men ordrebogen er fuld.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På trods af, at der står 24,7 millioner kroner med rødt i Altan.dk's årsregnskab fra sidste år, så er der ingen modløshed at spore hos den administrerende direktør Casper Knudsen.

- Det sjove ved årsregnskaber er jo, at det er fortid, og fremtiden er lys, siger Casper Knudsen til TV ØST.

For underskuddet skal ifølge Altan.dk ses som en del af en større udvikling, som den store Sorø-virksomhed er ved at gennemgå.

quote Selvfølgelig er det ærgerligt at miste de penge. Men vi har stadigvæk mange henvendelser og laver mange nye tilbud og får nye kunder hver eneste dag

Casper Knudsen, adm. direktør Altan.dk

- Da jeg indtrådte som direktør i Altan.dk i 2016, valgte jeg at effektivisere forretningen og iværksætte en række udviklingsprojekter for at sikre os et endnu stærkere og bredere fundament fremover. Når man effektiviserer, udvikler og drifter en organisation sideløbende har det selvfølgelig omkostninger, men jeg synes, at resultatet af vores omstillingsproces er det hele værd, siger Casper Knudsen.

Byggetilladelser og investeringer har skylden

Underskuddet har gnavet gevaldigt af virksomhedens egenkapital og betyder, at Altan.dk nu har en egenkapital på 3,3 millioner kroner.

For at understøtte den fremtidige vækst bidrager holdingselskabet bag Altan.dk, Knudsen Holding ApS, til virksomhedens egenkapital med et indskud på 20 millioner.

Det seneste år har har Altan.dk investeret i 65 nye medarbejdere og beskæftiger nu i alt 170 medarbejdere. Virksomheden har i dag næsten dobbelt så mange montører ansat som sidste år. 

Samtidig har Altan.dk har også investeret stort i virksomhedensetableringen af en iværksætterskole i Nicaragua, som et led det samfundsmæssige sociale ansvar, virksomheden ønsker at tage, gennem såkaldte CSR-projekter. 

Både investeringer men også ventetider på byggetilladelser har været med til at æde af pengebeholdningen.

- Det er sådan set begge dele, der har haft indflydelse. Selvfølgelig har det kostet os nogle penge, at vi ikke har fået byggetilladelser nok i forhold til de folk, vi har været. Vi har ikke omsat det, vi skulle, så det er jo klart, at når man ikke omsætter for det man skal, så bliver fortjenesten det mindre, siger Casper Knudsen.

Har ordrer på 400 millioner

Underskuddet til trods, så er Casper Knudsen overbevist om, at det ikke får indflydelse på virksomheden.

- Selvfølgelig er det ærgerligt at miste de penge. Men vi har stadigvæk mange henvendelser og laver mange nye tilbud og får nye kunder hver eneste dag. Så på den måde har det ikke haft nogen indvirkning, siger Casper Knudsen.

Han forudser, at det kommende år bliver et godt en af slagsen, fordi der allerede er ordrer i bogen.

- Vi er gået ind i et godt år med masser af gode projekter, vi skal have udført. Vi har heldigvis en rigtig stor ordrebeholdning på godt 400 millioner, som vi skal have udført i løbet af 18 og 19, siger han.

Virksomheden Altan.dk blev grundlagt i 2006. De udspringer oprindeligt af et byggefirma i Ringsted grundlagt i 1994. Begge virksomheder er stiftet af Peter Knudsen, som i dag har helliget sig virksomhedens CSR-projekter - det vil sige sociale projekter.