¨

Med musik, dans og lastbiler på skoleskemaet skal de mindste lære om sikker trafik

0-2. klasses elever i Dianalund kan i dag besøge lastbilkaravanen og lære om at færdes i trafikken. Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

Tirsdag besøger den landsdækkende trafiksikkerhedskampagne, Lastbilkaravanen, over 600 elever i Dianalund.

Med sang, dans, leg og store lastbiler skal elever fra 0.-2. klasse lære, hvordan de sikkert færdes i trafikken og omkring lastbiler.

I uge 36 besøger trafiksikkerhedskampagnen Lastbilkaravanen over 2500 elever i hele landet. Og tirsdag er turen kommet til Holbergskolen i Dianalund.

Karavanen er for de mindste trafikanter, og det er som vejgodstransportens brancheorganisation, ITD, som står bag.

Lastbiler transporterer i dag langt størstedelen af alle varer i Danmark. Vi har et særligt ansvar for at hjælpe med at holde fokus på trafiksikkerhed, fordi det redder liv.

Malene Vitus, Kommunikationskonsulent i ITD

- Lastbiler transporterer i dag langt størstedelen af alle varer i Danmark. Vi har et særligt ansvar for at hjælpe med at holde fokus på trafiksikkerhed, fordi det redder liv. Derfor har vi lavet Lastbilkaravanen for vores mindste trafikanter, siger Malene Vitus, der er kommunikationskonsulent i ITD i en pressemeddelelse.

Lastbilchaufføren Magda

For at sprede budskabet bruger kampagnen en skuespiller, som spiller lastbilchaufføren Magda. Gennem sang, dans og dialog lærer hun eleverne, hvordan de skal forholde sig til højresvingende lastbiler.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lastbilchaufføren Magda lærer børnene om sikker trafik med dans og sang. Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

- Vi har skabt et univers, hvor vi gennem sang og leg får sikkerhed og lastbiler på skoleskemaet. Resultatet skulle gerne være en større tryghed, når de færdes i trafikken. Og vi håber på, at eleverne får gode vaner fra starten, når de færdes i trafikken sammen med mor og far, siger Malene Vitus, kommunikationskonsulent i ITD, siger Malene Vitus.

Hun vil blandt andet synge Det er meget meget sjovere, hvis man ikke bliver kørt over og bliv væk fra det dæk, hvis dine knogler ikke skal sige knæk.

Efter eleverne har sunget med Magda, vil de med neongrønne refleksveste få muligheden for at komme op i en af lastbilerne karavanen har med.

Artiklen fortsætter under billedet.

Børnene kan få lov til at komme op og sidde i lastbilernes førehuse. Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

Her får eleverne også mulighed for at se, hvordan de undgår at komme i karambolage med lastbilen samt får vist de farezoner, der er ved lastbilens højre forhjul.

Syvende år i træk

Det er ikke første gang lastbilskaravanen kører rundt i landet, og i år skal den forbi Dianalund, Hvidovre, Assens og Silkeborg.

- For syvende år i træk kører Lastbilkaravanen. Tidligere har kampagnen været en stor succes, fordi den var med til at sætte fokus på lastbiler og sikkerhed hos de mindste elever. Og derfor kører karavanen igen i år, fordi vi ved, at fokus er med til at redde liv, siger Malene Vitus.

Der er 35 lastbiler, der deltager i kampagnen. Den startede mandag den 2. september og slutter i Silkeborg på fredag.  

Det kan eleverne opleve til Lastbilkaravanen

 • Når eleverne kommer til Lastbilkaravanen, bliver de mødt af de store lastbiler, som holder på pladsen.
   
 • En skuespiller spiller lastbilchaufføren ”Magda”, og gennem dans med band og dialog lærer hun eleverne, hvordan de skal forholde sig til højresvingende lastbiler.
   
 • Eleverne får trafikveste og bøger.
   
 • Lokale vognmænd parkerer otte af deres lastbiler på pladsen, hvor eleverne får lov til at kravle op i lastbilerne og med egne øjne opleve udsigten og de kritiske zoner fra førerhuset. Der er også tjek af cykler.
   
 • Politiet kommer i politibil og på politimotorcykel og fortæller om sikkerhed.
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App