¨

Med cykeltaxa til stemmeboksen

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 2

Agnes Jensen blev transporteret ned til stemmeurnen på en særlig måde i dagens anledning. En cykeltaxa gav hende nemlig et lift.

Det kan være svært for ældre mennesker som Agnes Jensen at komme ned at stemme. Men det er der råd for.  

Torsdag hentede en af Sorø kommunes cykeltaxaer den 91-årige Agnes Jensen omkring klokken 10.30 hjemme på vejen i Stenlille. 

Sorø Kommune er en del af det frivillige cykelprojekt Cykling Uden Alder, hvor borgere kan booke en af kommunens fem cykler.

Det havde Agnes Jensens veninde gjort for hende, så Agnes Jensen kunne blive transporteret sikkert til Stenlille Hallen på den omkring en kilometer lange rute. Her blev Agnes Jensen derpå kørt helt ind til stemmeboksen af sin cykelpilot Ole Petersen. 

- Den her cykeltaxa betyder, at jeg kan stemme. Jeg havde først bestemt, at jeg ikke ville stemme, fordi jeg ikke selv kunne komme herned. Men nu har jeg jo mulighed for det og så vil jeg stemme. Og det synes jeg godt, for det er min pligt, siger Agnes Jensen.

Sorø Kommunes frivillige cykelprojekt har 49 cykelpiloter, der er blevet uddannet til opgaven. Projektet har kørt siden midten af april i år. 

Du kan se i videoen, hvordan Agnes Jensens tur gik. 

 

00:25 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App