¨

Matematiske talenter samles i Sorø

Foto: TV ØST

I Sorø er 35 af de bedste matematik-talenter samlet fra sjællandske 6. og 7. klasser. De er de næste tre dage på intensiv matematikcamp på videnscenteret i Sorø

Vinkelmålere, målebånd og linealer var i dag fundet frem, da 35 elever fra 6. og 7. klasser fra skoler på hele Sjælland flyttede ind på SceinceTalenternes videnscenter i Sorø. Her skal de bo de næste tre dage og lære om matematik.

Det er ScienceTalenterne, der står bag matematik-campen. De har inviteret de bedste matematiske talenter fra hele Sjælland. En af dem, der er udtaget, er Sofie Andersen fra Sorø Privatskole. 

- For det første er det godt at vide, at man er god nok til at komme her ud. Og ja, så bliver man bare i rigtig godt humor af at være her, siger Sofie Andersen fra 7.z.

Og allerede efter et par timer føler Sofie Andersen sig allerede meget klogere.

- Da jeg kom ind i klassen, sagde Anette (red. Anette Gjervig, underviser på campen) 700 ord, jeg ikke vidste, hvad var. Nu ved jeg det. Og ved jeg, at jeg har lavet, noget der er godt, siger Sofie Andersen.

Hvor høj er bygningen?

En af de helt store opgaver i dag var at måle, hvor høj videncenterets bygning er. I dag var der nemlig trigonomitri på skoleskemaet. 

Normalt er det noget, man først lærer i slutningen af 8. klasse, men for 6. og 7. klasserne blev det dagens pensum. Og netop det, at niveauet er hævet, er pointen med hele campen.

- Vi er fagligt på et højere niveau. Det er det, der gør forskellen. Vi går hurtigere frem, end man gør på deres egen skole, fordi alle her fanger det hurtigt og let. Derfor kan vi gå hurtigere frem og nå mere, end de gør i deres egen klasse, siger Anette Gjervig, talentkoordinator og underviser hos ScienceTalenterne.

Sofie Andersen og hendes gruppe fik da også regnet sig frem til højden af bygningen.

- Vi målte bygningen til 10.5 meter, og vi fik vores resultat til 10,3 meter. Det er rimelig tæt på. Jeg er tilfreds, siger Sofie Andersen.

Eleverne skal være på videnscenteret indtil torsdag eftermiddag, hvor matematik-campen slutter.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App