For mange unødvendige tvangsfjernelser

Et forældrepar fra Sorø fik tvangsfjernet deres børn, fordi kommunen vurderede, at de havde lidt omsorgssvigt. Senere fortrød kommunen beslutningen og sendte børnene hjem igen. Sagen er ikke enestående, vurderer familiens advokat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I eftermiddag kommer Pernille og Henrik Schmidts sønner på 12 og 18 hjem fra skole. Sådan var det ikke for bare fem år siden. Da Pernille fik et psykisk sammenbrug og var indlagt i tre dage, bad familien kommunen om hjælp. Det resulterede i, at parrets børn blev tvangsfjernet. Blot et år senere omgjorde kommunen sin beslutning. Det skriver P4 Sjælland.

Og sagen er langt fra den eneste, hvor børn tvangsfjernes på for tyndt et grundlag, mener familiens advokat, Hanne Ziebe, der er specialiseret i sager om anbringelser. Kommunerne er blevet for hurtige til at træffe beslutning om en tvangsfjernelse:

- I forbindelse med at Barnets Reform blev vedtaget, er der kommet nogle stramninger, hvor vi siger, at barnets tarv sættes i højsædet. Det har desværre gjort, at vi tilsidesætter kravet om, at familiens enhed holdes samlet, siger hun. 

Det har siden vist sig, at Pernille lider af ADHD, den ældste søn af infantil autisme og den mindste også af ADHD. Havde disse diagnoser været stillet fra starten, kunne familien have været forskånet for et forfærdeligt forløb, mener Hanne Ziebe. Hun overvejer nu at indbringe Sorø Kommune for den Europæiske Menneskerettighedsdomsstol som eksempel på, hvordan Danmark håndterer den slags sager. 

 

 


Nyhedsoverblik