Mand forsvundet efter "mistænkelig" brand: Politi efterlyser vidner

Politiet er massivt tilstede på en adresse i Ruds Vedby, hvor der var brand i morges. Politiet er bekymrede over, at de ikke kan finde en ældre mand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiets efterforskere arbejder påskesøndag på højtryk på en adresse på Kalundborgvej i Ruds Vedby ved Dianalund.

Her blev et hus søndag morgen ramt af en voldsom brand, og politiet frygter, at en 68-årig mand kan være blevet fanget i den brændende bygning eller på anden vis er kommet til skade.

- Jeg kan ikke komme ind på detaljerne af hensyn til efterforskningen, men der er nogle ting, der gør, at vi betegner hændelsen som mistænkelig, siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

Mens branden efterlod stort set hele bygningen intakt set udefra, så er næsten alt inventar blevet ødelagt i branden.

Artiklen fortsætter under billedet.

Brandvæsnet arbejdede tidligt i morges på stedet.
Brandvæsnet arbejdede tidligt i morges på stedet. Foto: Jens Nielsen

Teknikere søger for en sikkerheds skyld

Det er teknikere fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der leder i den udbrændte bygning, og der er tale om en sikkerhedsforanstaltning, da man ikke kan finde husets 68-årige beboer, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Ifølge TV2 ØST's reporter på stedet, så er politiet talstærkt til stede med fire hundepatruljer, to droner og efterforskere. De har endnu ikke fundet spor af manden.

- Vi bruger droner til at søge efter manden. Selvfølgelig kan det godt være, at vi også på den måde finder noget, der har relevans for sagen, men vores primære opgave og mål er at finde den her 68-årige mand, siger Kim Kliver.

Artiklen fortsætter under billederne.

 
  Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir - TV2 ØST
 
  Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir - TV2 ØST

Meldingen om branden indløb hos brandvæsenet klokken 06.09 søndag morgen.

Da der holdt en parkeret bil i indkørslen, frygtede man, at der kunne være personer i huset. Røgdykkere blev derfor indsat for at undersøge det brændende hus - dog uden at finde nogen.

Konklusionen var derfor i første omgang, at ingen var kommet noget til ved branden - en melding, som politiet nu modererer og for en sikkerheds skyld undersøger nærmere.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan så der ud ved huset søndag eftermiddag.
Sådan så der ud ved huset søndag eftermiddag. Foto: Jens Nielsen

Efterlyser vidner

Politiet har dagen igennem snakket med flere naboer i området.

- Det er helt normal procedure at snakke med naboerne i sådan en sag her. Vi har snakket med dem om, hvorvidt de har set noget, siger Kim Kliver.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi beder offentligheden om hjælp til at opklare mysteriet omkring den forsvundne mand.

De vil derfor meget gerne høre fra eventuelle vidner, der har informationer om den 68-årige mands færden.

Har du informationer i sagen så kontakt politiet på telefon 1-1-4.