"Man håber, de vil finde noget andet at bruge deres tid på"

Lonnie Hansen er nabo til rockergruppen Gremiums klubhus i Stenlille, hvor der i nat var en skudepisode. Hun vågnede i nat ved postyr uden for huset.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lonni Hansen er netop flyttet ind i sit nye hus i Stenlille. 

I nat vågnede hun ved, at hun fik en masse lys i ansigtet ude fra gaden. Hun stod op og kiggede ud af vinduet, hvor hun lige kunne se over hækken. 

- Jeg så to komme farende ud fra der, hvor der nu er afspærret, og snakke med nogle i bilen. Så jeg troede, det var nogle, de kendte. Så jeg gik ind og lagde mig igen, siger Lonnie Hansen. 

Hvad hun først fandt ud af senere var, at der havde været skyderi. Hun havde ikke hørt skuddet, da hendes søn sad og spillede musik.  

Banderelateret skyderi

Ifølge politiet er der tale om en banderelateret hændelse, efter at gruppen Gremium har forsøgt at bide sig fast i området. 

quote Jeg så to kom farende ud fra der, hvor der nu er afspærret

Lonnie Hansen, Stenlille

Gremium har været i konflikt med den tidligere gruppe Brothas fra København, men politiet kan ikke sige noget om, om denne konflikt også er baggrund for sagen torsdag. 

En mand er blevet såret ved skyderiet, men politiet kender endnu ikke hans tilstand.

- Jeg kender ikke den såredes tilstand, og jeg ønsker ikke sige mere om ham. Heller ikke hvor han er blevet behandlet, siger Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Der er to tydelige skudhuller i vinduet på bygningen, hvor rockergruppen Gremium har klubhus.
Der er to tydelige skudhuller i vinduet på bygningen, hvor rockergruppen Gremium har klubhus.
Foto: Henrik Larsen

Gremiums klubhus som nabo

Der er tale om en ældre landejendom omkring fem kilometer fra Stenlille, hvor rockergruppen Gremium den seneste tid har haft et klubhus. 

Skudhuller kan ses både på facade og på et vindue. 

Og overfor bor Lonnie Hansen. Hun havde fået at vide af en nabo, at der boede rockere i huset. 

- Mig har de ikke generet. De har været flinke og har hilst, når man er kørt forbi, siger Lonnie Hansen. 

- Man håber, de vil finde noget andet at bruge deres tid på. Det er, hvad det er - desværre. Og så er det jo endnu værre, når man hører, at der er en, der er kommet til skade.