Mærsk Mc-Kinney Møller åbner videnscenter i Sorø

I dag fik Sorø en naturvidenskabelig legeplads for særligt talentfulde elever. Mærsk Mc-Kinney Møller indviede nemlig et nyt videnscenter ved Sorø Akademis Skole.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mærsk Mc-Kinney Møller åbnede i dag et nyt videnscenter for naturvidenskab i Sorø, som er opkaldt efter skibsrederen selv. Han har gennem A.P. Møller og Hustru Chaistine Mc-Kinney Møllers fond til almene formål doneret 130 millioner kroner til projektet.

- Det er umagen værd, for det er en national opgave, som vi ser en opgave i bliver gjort. De henvendte sig til os, og vi var positive, siger den 96-årige Mærsk Mc-Kinney Møller.

Se TV2 ØSTs interview med Mærsk Mc-Kinney Møller herunder:
[video:video_mangler:090806_maersk.flv]

Det nye videnscenter er et initiativ fra Sorø Akademis Skole og Undervisningsministeriet. Formålet er at give særligt talentfulde grundskole- og gymnasieelever mulighed for kortere studieophold. Det er meningen centret skal undervise i naturvidenskabelige ting, som ikke bliver tilbudt andre steder.

- Det er helt fantastisk, fordi for 10 år siden var det nærmest forbudt at sige ordet talent og sige, at nogen var bedre end andre. Vi startede med talentcamp i 2005, hvor vi begyndte at få det her sat på dagsordenen, og lige nu står vi med et kæmpe stort videnscenter, siger Helle Hautop Lund, der er talentchef på Mærsk Mc-Kinney Møller Videnscenter.

Med til åbningen var også Undervisningsminister Bertel Haarder (V). Han mener, at det nye videnscenter kan være med til at gavne skolesystemet.

- Det er noget af det, vi gerne vil gøre for eliten, ligesom vi gør en helt særlig indsats for dem, der ikke kan læse og skal have en uddannelse. Vi går på to ben, så vi hverken får talentspild i bredden, eller når det gælder talenterne, siger Bertel Haarder.