To mænd idømmes 7,5 års fængsel efter skyderi i Stenlille

En tredje mand er frifundet for skyderiet, men idømmes to år og ni måneders fængsel for våbenbesiddelse og for at være i besiddelse af hash og kokain.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Syv år og seks måneder.

Så længe skal to mænd i fængsel, efter de netop er blevet kendt skyldige for på en hensynsløs måde at volde nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.

Det har Retten i Næstved besluttet.

Dommen falder efter en skudepisode i Stenlille den 28. maj sidste år, hvor der, ifølge tiltalen, blev affyret flere skud mod personer foran forretningen Pizza Burger House.

Ingen dømt for drabsforsøg

Inden skyldskendelsen i dag stod i alt tre mænd tiltalt for drabsforsøg. Ingen blev idømt drabsforsøg.

Den tredje mand blev helt frifundet fra skyderiet, idet retten ikke kunne bevise, at han var impliceret i skyderiet. Han idømmes dog to år og ni måneders fængsel efter at være fundet skyldig i våbenbesiddelse og for besiddelse af et halvt kilo hash og 35 gram kokain.

Mand, der blev frifundet i skyderiet, modtog dommen, mens de to andre udbeder sig betænkningstid.

Anklager: - Umiddelbart er jeg godt tilfreds

Efter skyldskendelsen i dag mente anklageren, at de to mænd, der er kendt skyldige i skyderiet i Stenlille, burde straffes med fængsel i otte år, ligesom hun mente, at manden, der blev frifundet, skulle idømmes tre års fængsel.

Alligevel er hun umiddelbart godt tilfreds med de tre domme.

- De to tiltalte, der blev kendt skyldige, de har fået en streng straf. De fik tæt på det, jeg påstod. Jeg påstod otte år, og nu vil jeg lige nærlæse præmisserne, for der var nogle uenigheder blandt nævningene, men umiddelbart er jeg tilfreds i forhold til de to tiltalte. Så var der én, som blev frifundet, og det vil jeg lige se nærmere på, om det er noget, vi skal have indstillet til anke, men umiddelbart så er jeg godt tilfreds, siger anklager Siw Olsen.

Forsvarer til skyldige: - Straffen er for lang

Forsvarerne til de to skyldige mener dog, at straffen er for lang i forhold til, at de to blev frifundet i flere forhold som blandt andet bandeparagraffer, forsøg på manddrab og forsøg på grov vold.

- Det, synes jeg, er en lang straf. Nu overvejer vi, hvad der skal ske, men grænsen i forhold til at blive dømt i fuldt omfang til det, han er dømt for nu er mellem 15 og 20 år og ned til de 7,5 år, han har fået, så det er de overvejelser, vi skal tænke over nu, om vi skal i landsretten, eller hvad vi gør, siger forsvarer David Francis Lublin.

- Man er jo ambivalent, fordi på et eller andet plan er man godt tilfreds med, at man bliver frifundet for størstedelen af anklageskriftet, men når det så udmåler sig anderledes i forhold til udmåling af straffen, så bliver det en ambivalent følelse, man sidder tilbage med, siger forsvarer Rune Wiborg.

Opdatering
Clock16. maj 2019, kl. 16:26
Artiklen er opdateret med citater fra anklager og forsvarer.