Lykken er... at få kunstgræs på banen

De har svært ved at få armene ned i Lynge-Broby Idrætsforening ved Sorø. her har 200 frivillige sørget for at lægge 17.000 kvadratmeter kunstgræs på rekordtid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Endelig, endelig, endelig! Sådan lyder starten på den pressemeddelelse, som formanden for Lynge-Broby Idrætsforening, Henrik Stilling, har sendt ud om klubbens nye kunstgræsbane.

Lørdag blev den indviet officielt, og begejstringen vil ingen ende tage i den lille forening ved Sorø.

Fra byrådets beslutning forelå den 28. maj 2015, og til entreprenøren afleverede den færdige bane den 29. juni, har næsten 200 frivillige fra Lynge-Broby Idrætsforening brugt alt fra få timer til mange, mange dage i arbejdet på at anlægge det samlede areal på 17.000 kvadratmeter kunstgræs. Det dækker to 11-mandsbaner og et større areal til blandt andet klubbens fodboldflexbane, fodboldpool og 3-mandsbold.

Kunsttæppet har en samlet pris på 3.936.000 kroner.

Det nye underlag blev fejret med tale af både Henrik Stilling og borgmester Gert Jørgensen (C). Snoren blev klippet af Lynge-Brobys æresmedlemmer Ove Dyhr, Karen Margrethe Hansen og Poul Erik Kristensen.

Herefter blev blev der spillet kamp mellem Sorø Kommunes embedsværk og nogle af klubbens spillere, hvorefter Lynge-Brobys førstehold tog i herre serie 3 tog imod Ringsted.