Lydoptagelse af dobbeltdrab afspillet i retten

Pistolskud og snak mellem to mænd blev optaget under og efter dobbeltdrab i grusgrav ved Sorø og blev tirsdag afspillet i retten i Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Først lyder der ét smæld. Et par sekunders stilhed. Så endnu et. Stilhed. Nyt smæld. Og så høres en mand sige av, av, av i smerte.

En optagelse fra en mobiltelefon dokumenterer drabet på to mænd i en grusgrav ved Sorø i september sidste år.

Og det usædvanlige bevis er tirsdag afspillet i Retten i Næstved, hvor en 23-årig mand er anklaget for dobbeltdrabet. Hans kammerat er tiltalt for at have sat ild til en bil med de to dræbte.

Det var kammeratens mobil, der var tændt om morgenen 12. september cirka mellem klokken tre og fire og i det tidsrum foretog en videooptagelse med lyd.

Optagelse slettet og genskabt

Da politiet anholdte kammeraten, var optagelsen blevet slettet. Men den blev genskabt og indgår nu som et vægtigt bevis.

I alt blev der affyret seks skud, da mændene, Jan Lindskov og Søren Ertmann, blev dræbt.

På optagelsen kan man høre de to nu tiltalte mænd snakke med hinanden. Nogle gange er det utydeligt.

- Du skal lige gøre bilen klar til at køre. Jeg stikker lige fut til bilen en gang, hører man en stemme sige, efter at pistolen har været i brug. Og samtalen fortsætter:

- Hold kæft mand, hallo.

- Er de helt færdige?

- Ja, ja.

Lidt senere tales der om, at det "bliver mellem os to".

- Løb han?, spørger den ene.

 - Hvad?

 - Løb han?

- Nej, han kravlede ud.

- Fucking nice.

Den ene af de to dræbte mænd lå netop halvvejs ud af bilen, da brandfolk og politibetjente nåede frem til grusgraven.

Fejlagtige angivelser

Ifølge politiets afskrift af samtalen i bilen tales der også om aldrig nogensinde at stikke, og den ene siger, at han ikke engang vil fortælle noget til sin far.

Imidlertid er der tvivl om, hvad der faktisk siges, lyder det fra den yngste tiltaltes forsvarer, advokat Henrik Stagetorn.

Han mener, at politiet har lavet flere fejlagtige angivelser vedrørende replikskiftet. Og det gælder både hvem, der siger hvad - og hvad der siges.

/ritzau/