Lokal ildsjæl hyldes for at give liv til en hel by

I Stenlille i Sorø Kommune har en lokal initiativtager modtaget en hæderspris for sin utrættelige indsats for at gøre byen til et bedre sted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det her, det skal fejres. Det er en fest for Stenlille, og der skal være gratis is til alle.

Det var tanken bag et arrangement i Stenlille i dag. Anledningen var, at en af byens ildsjæle Lotte Krogh i dag modtog SEAS-NVE’s årlige Ildsjælepris og 25.000 kroner.

Og det valgte hun at fejre ved at invitere hele byen på gratis is.

- Jamen, jeg er meget beæret. Det er virkelig stort. Det er jo en anerkendelse at, at man gør en forskel, og det, synes jeg, er stort – for byen også, siger Lotte Krogh midt i isuddelingen.

Ville ændre på blakket ry

Ildsjæleprisen kommer på baggrund af utallige tiltag startet af Lotte Krogh.

Hun har på eget initiativ forsøgt at forbedre Stenlilles ellers noget blakkede ry.

I august samlede hun 6.000 mennesker til en eventuge i byen med titlen ”Sjov i Gaden”. Det svarer til det tredobbelte af Stenlilles befolkningstal.

Foruden eventugen har Lotte Krogh også arrangeret cykelture, foredrag, cykelløb gennem byen og levende musik for alle borgerne med sponsorstøtte fra de lokale erhvervsdrivende. 

Mange lokale var mødt op for at fejre Lotte Krogh.
Mange lokale var mødt op for at fejre Lotte Krogh. Foto: SEAS-NVE

Stenlille er ikke død

Spørger man hovedpersonen selv, er Stenlille da bestemt heller ikke en typisk udkantsby by.

- Jeg gør det, fordi jeg kan lide min by, og jeg kan lide at gøre andre mennesker glade. Jeg synes, det giver en mening i de små byer herude, som man påstår er lidt døde. Det er Stenlille altså ikke.

- Se bare, hvor mange, der er kommet i dag. Det siger jo lidt om Stenlille, at man skal bare knipse med fingrene, så har jeg dem jo til at hjælpe mig. Jeg kan ikke gøre det alene, siger Lotte Krogh, der indrømmer, at arrangementerne er hårdt arbejde.

Hun understreger dog, at hun har svært ved at lade være – især fordi hun føler sig motiveret af dem, der støtter hende.

- Det påvirker mig i særdeleshed, at så mange personer har tænkt på at indstille netop mig. Det er en anerkendelse af, at det er værd at bruge alt det krudt på det, siger Lotte Krogh.

- Derfor tager vi et år mere med ”Sjov i Gaden”, lover dagens hovedperson.